Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Serveis / Associacions / Banc del temps / Què, quan i com?

Què, quan i com?

El Banc del Temps és el primer Banc que funciona sense diners. En aquest Banc únicament es pot dipositar temps, que es retira en el moment d’esser utilitzat.

Què és?

 

Els Bancs del temps promouen intercanvis per a tasques d’atenció a persones, de qualsevol edat, procedència, nivell educatiu, etc. i ofereixen oportunitats per a que les persones es coneguin i confiïn les unes en les altres, per a poder resoldre les necessitats de la vida diària i portar a terme activitats satisfactòries, dins de l’entorn més proper, és a dir en el propi veïnatge.

Els Bancs del Temps són instruments innovadors de política comunitària a escala local, arrelats a territori i propers a les persones. Per aixó, fan emergir noves necessitats i permeten acompanyar-les i satisfer-les. Multipliquen les oportunitats de donar i rebre, alhora que són espais on s’aprèn a escollir serveis i activitats partint de les pròpies necessitats i desitjos.

Totes les persones tenim coses a rebre i donar. Qualsevol persona, dona, home sigui jove o sigui gran, que resideixi o treballi a Cambrils pot inscriure’s al Banc del Temps, complimentant l’imprès d’adhesió o trucant per telèfon.

 

Quan ?

 

- El BdT nexi a Barcelona, per iniciativa de l’Associació Salut i Familia, l’any 1998, com un projecte de conciliació de la vida familiar i laboral “Compartir : promoure el repartiment dels temps entre dones i homes”.

- Font de finançament : Programa d’Acció Comunitària per a la igualtat d’oportunitats de la Unió Europea, amb la col.laboració de l’Ajuntament de Barcelona (Conselleria de la Dona) i associats amb GRAAL (Portugal) Associació PARSEC de Bolonia i els Ajuntaments de Venecia i de Milà.

 

Com?

 

El moment actual dels Bancs del Temps

- En aquests temps, en els que sembla que no hi ha res a fer si no tens diners, un projecte de generositat ciutadana com és EL BANC DEL TEMPS, pren relleu i es fa servir com a eina de suport per a una millor convivència, entre aquelles persones que comparteixen un mateix espai, sigui per motius de veinatge o laborals.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet