Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ciutat / Història / Època medieval

Època medieval

Ja en època medieval es va definir un primer lloc de poblament fix a la riba dreta de la riera d'Alforja. A partir de l'any 1152, la corona catalanoaragonesa, després de conquerir la Catalunya Nova als musulmans, concedirà una sèrie de privilegis per repoblar el lloc anomenat Cambrils.

És, doncs, al segle XII quan es comencen a posar les bases per a un nucli de població estable a l'entrada sud del Camp de Tarragona, ben comunicat per via terrestre amb el Camí Reial, que unia Tortosa amb Tarragona. També era ben comunicat per via marítima, com ho demostra el fet que de les seves platges, l'any 1229, varen sortir les tropes de Jaume I a la conquesta de Mallorca.


Aquestes evidències motivaren la corona a mantenir la titularitat sobre el municipi amb l'establiment d'un senyor feudal vassall del comte-rei, el destacament de soldats i la construcció de muralles amb torres que protegien altres nuclis dependents, com els Tegells, les Planes o Montbrió. La iniciativa reial va permetre el desenvolupament d'un poble a l'actual barri antic de la Vila amb església, hostal, ermita, hospital, convent, mercat, fira, artesans i, sobretot, pagesos que treballaven la rica plana que encara avui envolta Cambrils.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet