L'agricultura
Fou l'activitat tradicional de Cambrils juntament amb la pesca i, fins ben avançat el segle XX, la principal. A partir del 1960 comença a perdre importància i pateix una continua reducció de la població ocupada, així com un envelliment en la població laboral.
La majoria de la terra és en règim de propietat, i a Cambrils predomina els minifundis. La majoria de les explotacions agrícoles no superen les 5 hectàrees, si bé en els últims anys, donat el progressiu abandonament de les tasques agrícoles tradicional, així com la industrialització i mecanització del món agrari, s'observa un cert procés de concentració, molt lent, que fa que les explotacions superiors a 5 hectàrees hagin passat d'un 22 a un 35% en la dècada dels 90.
L'evolució del tipus de conreu respon a la necessitat de satisfer una demanda de productes d'horta i fruiters, originada pel desenvolupament turístic, però també per la proximitat del Mercat del Camp (Reus) i de Mercabarna (Barcelona). També, el fet que es combina una situació especial del terme de Cambrils, on es combina factors com la bona qualitat de la terra, amb un microclima ventajós pels productes tant de regadiu (hortalisses) com de secà (oliveres), ha afavorit que la agricultura segueixin sent un aspecte econòmic important.
Els principals cultius són, en base a dades del 1994:
-Olives
-Garrofes
-Ordi
-Préssecs
-Enciams, cebes i escaroles
-Tomàquets
-Carxofes
-Taronges