Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Vint-i-una parelles lingüístiques més al Voluntariat per la llengua de Cambrils

Vint-i-una parelles lingüístiques més al Voluntariat per la llengua de Cambrils

Voluntaris i aprenents podran fer pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors del programa
Data de publicació: 14/02/2019
Temàtica: Cultura, Destacat

Vint-i-una parelles lingüístiques del Servei de Català de Cambrils es van formalitzar dimarts passat en una nova sessió de presentació del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils.

A la primera part de la sessió els assistents van participar en el joc del Kahoot, a través del qual havien per respondre des del seu dispositiu mòbil les qüestions que es plantejaven sobre el funcionament del programa. A mesura que els voluntaris i aprenents responien les preguntes, la tècnica responsable del VxL, Rut Ortiz, s’encarregava d’explicar i detallar els aspectes més importants del programa.

Seguidament, la dinamitzadora va presentar als assistents els materials lliurats i els va informar de les activitats organitzades per a aquest trimestre des del CNL de l’Àrea de Reus. Com a novetat d’aquesta edició destaquen les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors, una iniciativa perquè l’alumnat de nivell Bàsic 3 i aprenents del VxL visitin comerços adherits al programa i reforcin l’aprenentatge de la llengua en entorns reals, i segueix el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal i que a partir d’aquest mes de febrer es durà a terme cada dimecres a les 18 h a El Tamboret, al carrer de de les Barques, 5.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al Servei de Català de Cambrils (av. de l’Horta de Sta. Maria, 14, 2a planta), per telèfon al 977 12 88 61 o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 130.000 parelles

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet