Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Una cinquantena de participants d’un congrés internacional d’habitatge visiten Cambrils

Una cinquantena de participants d’un congrés internacional d’habitatge visiten Cambrils

L’alcaldessa i el regidor de Cultura els van rebre divendres a l’antic celler de la Cooperativa Agrícola. La cita de la European Network for Housing Research (ENHR), organitzada per la URV, va reunir els principals investigadors internacionals en noves vies d’accés a l’habitatge.
Data de publicació: 26/06/2013
Temàtica: Destacat, Planificació de ciutat

Recepció de l'alcaldessa i el regidor als congressistes de la ENHR a la cooperativa

L’alcaldessa i el regidor de Cultura els van rebre divendres a l’antic celler de la Cooperativa Agrícola

La cita de la European Network for Housing Research (ENHR), organitzada per la URV, va reunir els principals investigadors internacionals en noves vies d’accés a l’habitatge 

Una cinquantena de congressistes de la 25a edició de la European Network for Housing Research va visitar Cambrils divendres passat per conèixer la presència d’ocupació humana sedentària des de molt antic a la riba de la Mediterrània. Els investigadors van fer un recorregut amb parades a la Vil·la Romana de la Llosa i el Port de Cambrils, que va finalitzar a l’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils amb la recepció oficial per part de l’alcaldessa, Mercè Dalmau, i el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga. La ruta guiada es va coordinar des del Museu d’Història de Cambrils amb la col·laboració d’Aparcam pel transport i del Patronat de Turisme pel material de promoció turística. 

La visita a Cambrils, proposada des de l’Àrea de Planificació de Ciutat i Cultura, va ser una de les sortides tècniques per aprofundir en la realitat del país que es van programar en el marc d’aquest congrés internacional titulat “Superant la crisi: integrant l’ambient urbà”.

El congrés es va celebrar del 19 al 22 de juny al Campus Catalunya de Tarragona i va reunir més de 470 investigadors de quaranta països (Austràlia, Àustria, Bèlgica, Canadà, Xile, República Txeca, Dinamarca, Egipte, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Xina i Japó entre d’altres). És la primera vegada que la cita té lloc a l’Estat espanyol.

El Grup d’Investigació d’Accés a l’Habitatge (GRAHAB) de la Universitat Rovira i Virgili, coordinat per Sergio Nasarre, catedràtic de dret civil, ha estat el responsable de promoure la candidatura de Tarragona i va estar al capdavant de l’organització d’aquesta nova edició del congrés.

Entre les temàtiques que es van tractar en les diferents reunions de treball, destaquen l’infrahabitatge, les conseqüències de l’especulació del sòl, les polítiques d’integració o la problemàtica de les cases buides.

"En un moment com l’actual, d’extrema necessitat per Espanya, podem conèixer com s’han solucionat problemàtiques similars”, ha explicat Sergio Nasarre, que ha assegurat que “és imprescindible fomentar una investigació interdisciplinària sobre el complex fenomen de l’habitatge, ja que quan fracassa, com hem vist, és capaç de fracturar un país”. Nasarre afirma que “l’habitatge és un dret humà que mereix ser tractat, comprès i estudiat des d’aquesta perspectiva, és un bé de primera necessitat”.

Podeu ampliar la información sobre el congrés amb aquesta nota de premsa de la URV.

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet