Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / La Viquimarató cambrilenca posa al dia part de la història local

La Viquimarató cambrilenca posa al dia part de la història local

El dissabte 29 de desembre 10 a 13 h. es va dur a terme la Viquimarató per incorporar, millorar i ampliar articles sobre Cambrils
Data de publicació: 02/12/2014
Temàtica: Cultura, Destacat

Els 9 viquipedistes que hi van participar van millorar l’article de l’Aiguat del 10 d’octubre, estructurant-lo en apartats i iniciant una taula amb dades pluviomètriques per municipis. També es va millorar l’article dedicat a la Rierada de Cambrils del 1994, incorporant les fotos cedides per Revista Cambrils.

A més es va estar treballant en la Llista de monuments de Cambrils incorporant fotos a Wikimedia commons, per tal que després es puguin afegir a l’article relacionat i també millorant o incorporant articles sobre monuments, com per exemple el dedicat a la Torre del barri de la Marina(Torre del port), castell de Vilafortuny, Mas de Sant Rafael (Mas dels Tegells) i Torre de l’Esquirol. També es van incorporar fotos sobre les platges de Cambrils perquè properament es treballarà sobre el patrimoni natural.

Finalment, els viquipedistes cambrilencs van incorporar a l’article dedicat a Jordi Mariné i Tarés el darrer guardó rebut, i es va començar a treballar en la incorporació de frases fetes típiques de l’argot mariner cambrilenc, algunes d’elles recollides per Josep Lluís Savall, a l’espai Viquidites.

Després d’un matí de treball, l’equip va finalitzar amb un Viquivermut on a més de refrescos van poder tastar vins gràcies a la col·laboració de la DO Tarragona.

L’activitat s'engloba dins les accions que duu a terme la Biblioteca per tal de potenciar l'entrada de dades i ús de la Viquipèdia. Prèviament, el 30 d'octubre s'havia fet un taller d'iniciació a la Viquipèdia, a càrrec de Lluís Madurell i Quintí Canals i, dins l'oferta formativa adreçada a escoles i instituts, ja s'ofereix una sessió sobre Viquipèdia per a alumnes de batxillerat.

 

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet