Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó i renova l’acte del Setge

La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó i renova l’acte del Setge

L’encesa de l’enllumenat de Nadal obrirà el programa de festes aquest divendres a la plaça de l’Ajuntament
Data de publicació: 23/11/2021
Temàtica: Cultura, Destacat, Festes

La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó amb les entitats festives i introdueix novetats importants en l’acte de commemoració del Setge. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i les tècniques dels Departaments de Festes i Cultura de l’Ajuntament, Concep Ferrer i Gemma Massagué, han presentat avui un ampli programa d’actes que començarà divendres amb l’encesa de l’enllumenat i acabarà el 19 de desembre amb el Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí.

Un dels actes més esperats serà la tradicional processó de la Immaculada, el 8 de desembre, que l’any passat es va haver de suspendre. A la sortida de la missa, la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, la Colla Castellera Xiquets de Cambrils i la Cobla de Ministrers de Cambrils tornaran a recórrer els carrers del nucli antic sense els balls finals a la plaça de l’Església per evitar aglomeracions.

Un altra cita destacada del programa és la commemoració del Setge de 1640, que canvia de format i d’emplaçament. L’acte institucional es portarà a terme el dissabte 11 de desembre a les 18 hores al pati de la Torre del Llimó, amb el públic assegut i una ubicació més recollida i còmoda que afavorirà el seguiment de les intervencions sobre aquest episodi històric.

La convidada del Setge d’enguany serà la rectora de la URV, Maria Josep Figueras Salvat, i posteriorment el rapsoda Josep M. Puig Baiget, lllegirà el poema “L’ombra de Jacint Vilosa” de Ventura Gasol, acompanyat pel xelo d’Olga Prats Carriga. Després de l’actuació de la Coral Verge del Camí, el Seguici festiu farà el recorregut fins a la plaça del Setge, on l’alcalde i les pubilles faran l’ofrena de les corones florals i es cantarà el Cant dels Segadors.

El programa de festes també inclou la 15a edició de Tallers Oberts, l’acte de lliurament dels Premis Vila de Cambrils, i el Teatre de Festa Major amb la comèdia “Una mort a mitges” de Mayte Carreras i Cristina Solà.

D’altra banda, destaquen els concerts de músics cambrilencs formats a l’Escola Municipal de Música, en el marc del cicle de la Cripta. El 5 de desembre la jove pianista cambrilenca Astrid González interpretarà obres de Beethonven, Chopin i Granados i el 12 de desembre Genís Piqué i Marc Torres oferiran un recital de flauta travessera i piano que farà viatjar al públic per la història de la música.

En l’apartat de les exposicions, el 25 de novembre s’inaugura “Naturalment” de Lluís Puiggros Puigdellívol a la Sala Àmbits del Centre Cultural, el 3 de desembre obre portes la mostra de figures de plastilina “Plastihistòria de la Humanitat” de la Fundació Educa a la Sala d’Actes del Centre Cultural de la mà de la Unió de Botiguers, i a partir del 16 de desembre l’Espai el Pati del Centre Cultural acull d’exposició de l’Associació La Mar de Pintura.

Coincidint amb la Festa Major, el 26 de novembre es tanca el primer cicle d’Escena Cambrils amb l’obra “els dies mentits”, l’1 de desembre el Cinema Rambla de l’Art projecta el documental “Nàstic Genuine” i el 16 de desembre la Biblioteca ofereix una hora del conte dedicada als contes de Nadal amb Assumpta Mercader.

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR D’HIVERN

Dijous, 25 de novembre

A les 20 h, a la Sala Àmbits del Centre Cultural, Inauguració de l’ exposició NATURALMENT, de Lluis Puiggros Puigdellívol

Divendres, 26 de novembre

ENCESA OFICIAL DE L’ENLLUMENAT DE NADAL

A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, ACTE D’ENCESA DE LES LLUMS DE NADAL.

Lectura de Desitjos de Nadal.

Amb la participació de les Escoles de Primària de Cambrils, l’Escola Municipal de Música i l’Agrupament Escolta Gent de Mar

CANTADA DE NADALES amb les CORALS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAMBRILS: PETITS CANTORS, COR KODALY i COR VIVACE.

Interpretaran les Nadales: Arbre de Nadal, El Trineu i Nadal de colors.

Seguidament, Animació de Nadal. Actua Produccions ens presenta LES NÒMADES.

Dues criatures de grans dimensions arribades de Terres de Fantasia ens conviden a fer un sorprenent viatge visual i sonor.  Deixeu que us sorprenguin en cada passa, en cada moviment ... Transformant l’espai en un món imaginari ple de noves sensacions.

A les 21 h, al Teatre del Casal, 1r. Cicle ESCENA CAMBRILS.

ELS DIES MENTITS. De Marta Aran (producció sal Flyhard)

Monòleg dramàtic, amb Lara Salvador.

Entrades: anticipadament a www.entradium.com , 10 €. A taquilla, el dia de la funció, 12 €

Organitza: Escena Cambrils

Diumenge, 28  de novembre

A les 12 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS VILA DE CAMBRILS

30è PREMI DE FOTOGRAFIA VILA DE CAMBRILS

11è PREMI DE NARRATIVA MARÍTIMA - JOSEP LLUÍS SAVALL

10è PREMI DE POESIA VILA DE CAMBRILS

Actuació del duet JAZZUL, format per  Sònia Linares, veu, i David Chueca a la guitarra.

Seguidament, a la Sala Àgora,  Inauguració de l’exposició del 30è. Premi de Fotografia de Cambrils

Dimecres, 1 de desembre

A les 19.30 h, al cinema  Rambla de l’Art (Rambla Jaume I, 35), Projecció del documental: NÀSTIC GENUINE. El nacimiento de una realidad, de Ram(on) Giner.

Amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat.

Divendres, 3 de desembre

A les 18 h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural, Inauguració de l’exposició

PLASTIHISTÒRIA DE LA HUMANITAT

De la Fundació Educa.

Es tracta d'un viatge per la història basat en figures de plastilina que repassa, cronològicament, els moments més importants que ha viscut la Humanitat: del Paleolític a la 1a i 2a Guerra Mundial, passant pel Descobriment d'Amèrica i molt més.

Organitza Unió de Botiguers- Cambrils Obert

Dissabte, 4 de desembre

A les 21 h, al Palau Municipal d’Esports, TEATRE DE FESTA MAJOR,

UN MORT A MITGES.

Una comèdia per morir-se de riure amb Mayte Carreras i Cristina Solà.

Al Palau Municipal d’Esports.

Mort en Robert, la Pili i la Neus hauran d’organitzar tots els preparatius pel funeral del difunt, a qui la mort l’ha sorprès en una situació totalment compromesa.

A l’hora de decidir què fer amb la Ferreteria, el negoci familiar, se’n adonen que hauran de comptabilitzar uns “claus” del Robert que no figuren al inventari i viure tot un enrenou de sorpreses i situacions recargolades sense acabar histèriques o escoltant veus del mes enllà.

Preu: 5 €.   Venda a taquilla i a www.entradium.com

Diumenge, 5 de desembre

A les 19.30 h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

Concert d’ASTRID GONZÁLEZ. Piano.

En l’entorn de l’Escola de Música, sorgeixen alumnes que destaquen d’una manera excepcional. Aquest és el cas de l’Astrid González, que de ben petita, ja mostrava unes qualitats fora del normal davant del piano.

El programa a interpretar està format per obres dels compositors Beethoven, Chopin i Granados.

Preu entrada: 5 €. Venda anticipada a www.entradium.com

Diumenge, 8 de desembre. DIADA DE FESTA MAJOR

A les 11.30 h, a l’Església Parroquial de Santa Maria, MISSA MAJOR.

Cantarà la Coral Verge del Camí.

A la sortida de Missa, PROFESSÓ DE LA IMMACULADA, amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils i la Colla Castellera Xiquets de Cambrils. Acompanyarà la professó la Cobla Ministrers de Cambrils.

A les 18.30 h, al Palau Municipal d’Esports, CONCERT DE FESTA MAJOR, amb l’Orquestra PENSYLVANIA

Entrada gratuïta amb invitació

Podeu recollir les vostres invitacions al Centre Cultural i al Patronat de Turisme

Feu-ne un bon ús.

Es podrà entrar al recinte amb entrada fins a les 18.10 h, a partir de llavors si queden llocs es donaran a qui no tingui entrada.

Obertura de portes a les 18 h

Dissabte 11

TALLERS OBERTS 2021. Els artistes cambrilencs participen en la 15a convocatòria i obren els seus tallers per donar a conèixer millor la seva obra i el lloc on treballen.  Visiteu-los, esteu tots convidats.

Horari: d’11 a 14 i de 17 a 20 h

A les 12 h, amb inici a la plaça de la Vila, i pels carrers de la vila, MÚSICA AL CARRER, amb el grup STROMBOLI JAZZ BAND

A les 18 h, amb inici a la plaça del Mn. Joan Batalla, i pels carrers del Port, MÚSICA AL CARRER, amb el grup STROMBOLI JAZZ BAND

A les 18   h, al pati de la Torre del Llimó, COMMEMORACIÓ DEL SETGE DE CAMBRILS DE L’ANY 1640.

ACTE INSTITUCIONAL a càrrec de la Sra. Maria Josep Figueras Salvat, Rectora de la URV i de l’Alcalde Oliver Klein.

Lectura del poema L’ombra de Jacint Vilosa, de Ventura Gasol, a càrrec de Josep M. Puig Baiget, acompanyat per música de xelo amb Olga Prats Garriga.

Actuació de la Coral Verge del Camí

Seguidament, recorregut fins a la  plaça del Setge, OFRENA de les corones florals i Cant dels Segadors.

Participen a  l’acte el Ball de Bastons de Cambrils, La Colla Gegantera Tota l’Endenga amb els Gegants del Setge i els timbalers de la Farnaca i el Ball de Diables de Cambrils

Notes:

-          En cas de pluja l’acte institucional es traslladarà a la Sala de Plens de l’edifici Consistorial

Diumenge 12 de desembre

TALLERS OBERTS 2021. Els artistes cambrilencs participen en la 15a convocatòria i obren els seus tallers per donar a conèixer millor la seva obra i el lloc on treballen.  Visiteu-los, esteu tots convidats.

Horari diumenge: d’11 a 14 h.

A les 12 h, amb inici a la plaça de la Vila, i pels carrers de la vila, ANIMACIÓ FAMILIAR DE CARRER, amb EL MEU AMIC BRUTUS, de la Companyia Príncep Totilau

A les 18 h, al pati de la Torre del Llimó, FESTA TALLERS OBERTS, Concert amb SALVA RACERO TRIO.

A les 19.30 h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

Recital de Flauta travessera i piano amb GENÍS PIQUÉ i MARC TORRES

El flautista Genís Piqué i el pianista Marc Torres ens conduiran a un viatge a través de la història de la música, de de C.P.E. Bach fins a Desbussy, tot passant per la música romàntica de Carl Reinecke.

Un concert en què gaudirem del so barroc i íntim de la flauta sense acompanyament i acabarem amb la potència d’un dels grans concerts romàntics per excel·lència.

Preu entrada:  7 €, socis: 5 €. Venda anticipada a www.entradium.com

Organitza: Coral Verge del Camí

Dijous,  16 de desembre

A les 18 h, al Centre Cultural, HORA DEL CONTE: ESCUDELLA DE CONTES DE NADAL amb Assumpta Mercader.

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb inscripció prèvia a la biblioteca o a bib@cambrils.cat

A les 19 h, a l’Espai El Pati del Centre Cultural, Inauguració de l’ exposició  de pintura de l’Associació LA MAR DE PINTURA – CALIDOSCOPI.

Diumenge,  19 de desembre

A les 19.30 h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERTS A LA CRIPTA

CONCERT DE NADAL amb la Coral Verge del Camí

La Coral Verge del Camí ofereix a tots els cambrilencs un concert que ha esdevingut la forma de començar les festes nadalenques amb música, tradició i alegria.

Entrada: lliure, amb reserva prèvia a:  www.entradium.com

Organitza: Coral Verge del Camí

ACTIVITATS

MERCAT DE NADAL A LA VILA

Del 4 al 8 de desembre.

Omplirem la plaça de la Vila i els carrers Gimbernat i Immolats del Setge del comerç del poble, d’artesania, d’alimentació i amb motius nadalencs per engalanar casa teva.

Horari:

Dissabte 4, de 17 a 20.30 h

Del 5 al 7, de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h.

Dimecres 8, de 10 a 14 h

Organitza: Associació Vilacentre

TRENET TURÍSTIC DE NADAL

Del 4  al 8 de desembre.

Horari: dissabte 4, de les de les 17 h a les 19.30 h. Del 5 al 7 de les 11 h a les 13.30 h i de les 17 h a les 19.30 h. Dimecres 8 de les 11 h a les 13.30 h (amb sortida a les hores del Patronat de Turisme i a les mitges hores del passeig Albert)

Parades del trenet turístic durant el Mercat de Nadal: Patronat Municipal de Turisme i passeig Albert

Preu: 1 € / trajecte

PLASTIHISTÒRIA DE LA HUMANITAT

Del 3 de desembre al 9 de gener de 2022

Sala d’actes del Centre Cultural

Consultar horaris.

De la Fundació Educa

Organitza Unió de Botiguers- Cambrils Obert

“PAPANOELADA” DE LA XARXA DEL PORT

Dissabte 4 de desembre, de les 18 a les 19 h, pels carrers del port.

Rua amb motos clàssiques i històriques del Moto Club Trial Cambrils i batucada amb els Timbalers Cop de Cap Timbalers, per anunciar que els comerços del Port ja estan preparats per oferir-te els seus productes per les Festes de Nadal, i exposaran motos clàssiques als seus aparadors.

Organitza: L’associació Xarxa del Port

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet

La seva privacitat és important per nosaltres

Aquest lloc web utilitza tecnologies, com les cookies, per obtenir informació sobre les audiències que veuen els anuncis i el contingut, entre altres coses. Feu clic a continuació per autoritzar l'ús d'aquesta tecnologia i el processament de les seves dades personals per a aquests fins.

La seva privacitat és important per nosaltres

Pot establir les seves preferencies i consentiments depenent de com vol que s'utilitzin les seves dades segons els fins detallats a continuació.
Cookies Tècniques

__ac

Cookie generada per mantenir la sessió activa. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

tree-s

Cookie que controla la navegació. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

I18N_LANGUAGE

Cookie generada per mostrar traduccions segons l'idioma del web. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

cb-enabled

Cookie tècnica i estrictament necessària que conté el valor de si s'ha acceptat la instal·lació de cookies. Expira al cap d'un any

Cookies Analítiques

Google Analytics

Cookie analítica que medeix cóm interactuen els usuaris amb el contingut de la pàgina web.

Les cookies generades per google analytics son les següents:

  • _ga  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira als 2 anys.
  • _gid  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira al cap d'un dia.
  • _gat  S'utilitza per limitar el percentatge de les sol·licituds. Expira després d'1 minut.
  • _gac_  Inclou informació de la campanya relativa a l'usuari. Expira als 90 dies.
Cookies de Tercers

Google Translator

Cookie de Google que permet mostrar traduccions de la web a altres idiomes.

Les cookies generades per google translator son les següents:

  • googtrans  Emmagatzema l'idioma al que es vol traduir la web. Expira al tancar la sessió.
  • googtransopt  Emmagatzema les preferències de l'usuari. Expira als 2 anys.