Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L’Arxiu Municipal de Cambrils enceta la publicació 'El document del mes' amb el projecte del cementiri

L’Arxiu Municipal de Cambrils enceta la publicació 'El document del mes' amb el projecte del cementiri

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) enceta aquest maig la publicació d’El document del mes, una eina més per acostar el patrimoni a tots els públics d’una manera entenedora. La primera edició està dedicada al projecte del cementiri de Cambrils (1922). Podreu veure el document al web de l'AMCAM i saber qui el va redactar, qui el va encarregar, en quina època i per què.
Data de publicació: 03/05/2013
Temàtica: Cultura

El projecte va ser elaborat l'any 1922 per l'arquitecte Bernadí Martorell

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) enceta aquest maig la publicació d’El document del mes, una eina més per acostar el patrimoni a tots els públics d’una manera entenedora.

És un espai virtual que pretén donar a conèixer elements del patrimoni documental de Cambrils tot situant-los en el seu context arxivístic  i històric. Es podrà consultar permanentment al web de l’AMCAM.

La primera edició de El document del mes està dedicada al projecte del cementiri de Cambrils (1922). Al pdf adjunt podeu veure el document i saber qui el va redactar, qui el va encarregar, en quina època i per què.

D’aquesta manera, l’Arxiu Municipal se suma a les activitats de divulgació sobre la cultura funerària que actualment duu a terme el Museu d’Història de Cambrils. Aquestes activitats inclouen l’exposició L’altra cara de la vida, produïda per Grup Mémora (que es pot veure al Molí de les Tres Eres fins al 19 de maig), tallers familiars i la conferència La mort en època romana i tardoromana a l'entorn de Tàrraco.

Una publicació mensual

L’Arxiu seleccionarà cada mes un document dels fons de l’AMCAM (ja sigui el fons de l’Ajuntament de Cambrils o de fons cedits) per reproduir-lo i acompanyar-lo d’un comentari que permeti contextualitzar-lo des d’un punt de vista històric (època, assumpte sobre el qual ens informa, persones que s’hi relacionen) i arxivístic (tipus de document, qui el va generar i per què, on s’ha conservat).

La publicació s’adreça a tots els públics, amb atenció especial als alumnes de Batxillerat, per tal de facilitar el seu coneixement del fons per als seus treballs de recerca. La publicació de cada edició mensual d’El document del mes serà anunciada a través dels mitjans electrònics que utilitza habitualment l’AMCAM: llistats de correus electrònics, llistes de distribució especialitzades d’àmbit arxívistic i apunts a les xarxes socials.

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet