Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L'embarcació Teresa lluirà una nova imatge per la Fira Marítima de la Costa Daurada

L'embarcació Teresa lluirà una nova imatge per la Fira Marítima de la Costa Daurada

El quillat serà l’element vertebrador de l’Espai de navegació tradicional d’aquesta desena edició
Data de publicació: 26/04/2017
Temàtica: Cultura, Destacat

L’embarcació Teresa serà enguany l’element vertebrador de l’Espai de navegació tradicional de la 10a Fira Marítima de la Costa Daurada, que se celebrarà del 12 al 14 de maig. Aquest quillat de 13 metres d’eslora lluirà una nova imatge, després d’uns treballs urgents de manteniment amb el suport del Club Nàutic Cambrils i la col·laboració dels voluntaris de l’entitat Arjau Vela Llatina de Cambrils. Des del Museu d’Història de Cambrils es vetllarà per assegurar una correcta coordinació i desenvolupament dels treballs que ja es troben en marxa.

L’entitat Arjau Vela Llatina ja ha estat implicada en la conservació a l’aigua de la Teresa des de la seva arribada a Cambrils l’any 2005. D’aquesta manera, col·labora en la patrimonialització d’una embarcació històrica, construïda a Cambrils l’any 1936 pel mestre d’aixa Julià Vives Castellví.

Actualment l’embarcació del Museu d’Història de Cambrils, restaurada el 2011, es trobava a l’aigua en condicions no òptimes, a causa de la manca de finançament.

La conservació del patrimoni i les tradicions marineres

L’Espai de navegació tradicional en terra i aigua s’ha materialitzat any rere any des que el 2014 el Museu d’Història al Comitè Organitzador de la Fira Marítima de la Costa Daurada.  A aquest espai incipient s’hi han anat sumant les entitats locals o empreses que tenen també com a objectiu la difusió i preservació de la cultura marítima.

El Museu d’Història es va integrar al Comitè Organitzador de la Fira fruit del conveni marc de col·laboració en l’àmbit de la cultura i el patrimoni marítim local, vigent des del 2010, entre l’Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils. Va ser gràcies a la signatura d’una addenda a l’esmentat conveni marc, on s’especificava que la Fira Marítima esdevenia un marc ideal per donar a conèixer el patrimoni marítim local.

L’Espai de navegació tradicional ha d’esdevenir un element més per aconseguir que la Fira Marítima de la Costa Daurada arribi a ser una eina de promoció de les activitats nàutiques que  ajudi a apropar al públic en general a la mar i a gaudir d’opcions ben diverses relacionades amb la cultura marítima. L’objectiu final és trencar amb el clixé d'activitats elitistes, però també contribuir a la conservació del patrimoni i les tradicions marineres de Cambrils.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet