Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Exposicions virtuals produïdes a Cambrils, a la Setmana Internacional dels Arxius 2013

Exposicions virtuals produïdes a Cambrils, a la Setmana Internacional dels Arxius 2013

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) participa per segon any a la Setmana Internacional dels Arxius, que se celebra entre els dies 3 i 9 de juny. Així, a partir d’avui dimarts 4 de juny es poden visitar a la web de l’Ajuntament de Cambrils cinc exposicions virtuals.
Data de publicació: 04/06/2013
Temàtica: Cultura, Destacat

A partir d’avui es poden visitar cinc mostres al web de l’Ajuntament

L’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM) participa per segon any a la Setmana Internacional dels Arxius, que se celebra entre els dies 3 i 9 de juny.

Així, a partir d’aquest dimarts 4 de juny es podran visitar a la web de l’Ajuntament de Cambrils aquestes exposicions virtuals:

- De garbí a llevant: un segle de transformacions del paisatge de costa de Cambrils. A través d’una trentena d’imatges, es proposa un recorregut per la franja del terme més transformada per la natura i per l’acció humana al llarg del segle XX.

- La llum a les celebracions de Cambrils. Una petita mostra de la presència de ciris, atxes i fanalets a les festes religioses de mitjan segle XX. Produïda com a complement de l’exposició Spiritus lux.

- Retrats de festa. Una quarantena d’imatges recorren el cicle festiu de Cambrils mostrant els protagonistes de les festes: balladors, músics, cantaires, pubilles, públic...

- La Fira des de la mirada dels fotògrafs (1957-1979). Estands, espais firals, visitants, activitats culturals... La vida a la Fira de Cambrils a través de 31 fotografies del fons Ortoneda Vernet.

- Estiuejant a Cambrils: fotografies de la família Dolsa. De 1900 a 1936, imatges de la vida que aquests pioners del turisme a Cambrils feien al seu xalet de la Llosa i els espais on es desenvolupava el seu temps d’oci.

Totes cinc són versions virtuals d’exposicions produïdes o coproduïdes per l’AMCAM entre els anys 2010 i 2013, i des d’avui es podran consultar a l’espai web de l’AMCAM dins de www.cambrils.cat. Les fotografies hi tenen un fort protagonisme, sempre acompanyades i contextualitzades per altres tipus de documents.

A Catalunya, els actes de la Setmana Internacional dels Arxius els coordina la Generalitat de Catalunya. Els objectius a nivell internacional són conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius perquè aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat; sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern i el desenvolupament; sensibilitzar tant el sector públic com el privat de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar l’accés als mateixos; conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius, i pomoure i millorar la imatge dels arxius a nivell mundial.

Amb la publicació d’aquestes cinc exposicions virtuals, l’AMCAM continua divulgant per diferents canals elements del patrimoni documental, sempre seleccionats i situats en el seu context, per tal d’ajudar a comprendre millor la història i la realitat de Cambrils.

Comparteix
arxivat sota: ,
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet