Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / El Museu d'Història de Cambrils i Grup Mémora apropen la cultura funerària amb l'exposició “L'altra cara de la vida”

El Museu d'Història de Cambrils i Grup Mémora apropen la cultura funerària amb l'exposició “L'altra cara de la vida”

El Museu d'Història de Cambrils i Grup Mémora apropen la cultura funerària al gran públic amb l'exposició “L'altra cara de la vida” amb la voluntat de tractar amb naturalitat un fet tan difícil de tractar com és la mort. L’exposició fa una anàlisi de la mort a través de diferents àmbits històrics de manera pedagògica i lúdica alhora que crítica i reflexiva. La mostra ha itinerat per diferents ciutats de l’estat i arriba, per primera vegada a la demarcació, al Museu Molí de les Tres Eres, on hi restarà fins el proper 19 de maig.
Data de publicació: 24/04/2013
Temàtica: Cultura

Amb més de 100 peces arqueològiques pretén apropar a tots els públics la cultura funerària i crear un espai que convidi a la reflexió sobre la mort

Visites guiades, tallers per a famílies i una conferència sobre la mort a la Tarraco romana complementen la mostra

El  Museu d'Història de Cambrils i Grup Mémora apropen la cultura funerària al gran públic amb l'exposició “L'altra cara de la vida” amb la voluntat de tractar amb naturalitat un fet tan difícil de tractar com és la mort. L’exposició del Grup Mémora fa una anàlisis de la mort a través de diferents àmbits històrics de manera pedagògica i lúdica alhora que crítica i reflexiva. La mostra ha itinerat per diferents ciutats de l’estat i arriba, per primera vegada a la demarcació, a la seu principal del Museu d’Història de Cambrils al Museu Molí de les Tres Eres on hi restarà fins el proper 19 de maig.

Malgrat que la mort és un tabú per a bona part de la societat que procura amagar-la, els rituals i l’art funerari són una forma fonamental d’expressió humana en l’actualitat com ho han estat al llarg de tota la història. Aquesta constant i la seva evolució es constata a l’exposició ”L'altra cara de la vida” que el proper dijous 25 d’abril a les 20h, inauguraran el Museu d’Història de Cambrils i Grup Mémora en col.laboració amb l’Ajuntament de Cambrils. L’exposició permet fer un recorregut per l'ahir i l’avui de la cultura funerària, al mateix temps que convida a reflexionar sobre el significat de la mort.

L'exposició serà inaugurada per l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, el director de la zona Est de Grup Mémora, Josep Izquierdo, i el comissari de l’exposició, Josep Marés.

A partir de més d'un centenar de peces originals trobades en tombes de diferents èpoques l'exposició analitza la visió de la mort que han tingut les diferents civilitzacions al llarg de la història. Formen part d'aquesta col·lecció: eines de sílex, urnes ibèriques, ornaments de grecs o joies de la cultura romana entre altres. L'objectiu és explicar de forma rigorosa però amena la cultura funerària al llarg de la història, però la  finalitat pedagògica de la mostra va més enllà: ajudar al fet que la gent s'apropi a la mort de manera natural i integradora.

La mostra de caràcter, s'emmarca, dins del compromís de Responsabilitat Social Corporativa de Grup Mémora, que té per objectiu que la ciutadania integri la mort com una part de la vida. Amb la mateixa finalitat, Grup Mémora col·labora, també, en l'edició de llibres i documentals, i organitza el cicle de conferències: “Aproximacions entorn de la mort”, entre altres activitats.

Activitats paral·leles

El projecte neix amb la voluntat d'apropar la cultura funerària als ciutadans, per això al voltant d’aquesta exposició, es programen activitats de divulgació a famílies i col·lectius. En aquest sentit, visites guiades, tallers per a famílies i una conferència, complementen la mostra que es podrà visitar de forma gratuïta fins el proper 19 de maig al Museu Molí de les Tres Eres. Aquestes activitats s’emmarquen dins la celebració a Cambrils del Dia Internacional dels Museus i del programa del Festival Tarraco Viva 2013 on Cambrils n’és subseu.

CONFERÈNCIA
Dissabte 18 de maig a les 18h al Museu Molí de les Tres Eres

La mort en època romana i tardoromana a l'entorn de Tàrraco, a càrrec de Judit Ciurana i Prats, arqueòloga i investigadora postdoctoral de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

TALLERS FAMILIARS

Diumenge 19 de maig a partir de les 11h al Museu Molí de les Tres Eres
Ibers i romans: com vivien i com morien a càrrec de GRESEPIA de la URV

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet