Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / El govern de Cambrils presenta un pressupost enfocat a la reactivació socioeconòmica del municipi

El govern de Cambrils presenta un pressupost enfocat a la reactivació socioeconòmica del municipi

La proposta, que passarà per Ple el 23 de desembre, reforça l’àrea de serveis a la persona, els plans d’ocupació i el suport a les empreses. Entre les inversions previstes destaca la remodelació de la Rambla Jaume I amb un pressupost d’1,3 milions d’euros per aquest any. L’estat d’execució del Pla d’Acció Municipal es pot consultar en temps real al web de Govern Obert i properament es publicarà l’execució del pressupost.
Data de publicació: 18/12/2020
Temàtica: Destacat, Hisenda

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils portarà a Ple el proper dimecres, 23 de desembre, una proposta de pressupost per l’exercici del 2021 de 47.785.891,79 euros, enfocat especialment a l’emergència social i la reactivació econòmica del municipi, que reforça l’àrea de serveis a la persona, les polítiques d’ocupació i el suport a les empreses.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que el pressupost s’emmarca en un nou escenari que ha de donar resposta a nous reptes i que ha obligat a redissenyar l'estratègia i acció de l’Ajuntament de Cambrils, que prioritzarà tot allò que ara és més necessari.

L’alcaldessa ha afirmat que enguany, més que mai, les polítiques públiques municipals han de fixar com a prioritat les persones i els agents econòmics i socials. En aquesta línia, el pressupost s’ha confeccionat seguint els objectius fonamentals del benestar de les persones i la reactivació econòmica del municipi però, alhora, també posa èmfasi en aconseguir una administració amb capacitat d’atendre les necessitats del municipi, d’entomar els nous reptes de la societat i de generar noves oportunitats en tots els àmbits de la seva competència.

Així doncs, el projecte parteix dels grans eixos recollits en el Pla d’Acció Municipal (PAM), que concreta la visió política i estratègica i defineix les principals línies d’actuació del govern, i el Pla de reactivació econòmica i social de Cambrils, per fer front als efectes de la pandèmia de la Covid19, millorar la situació de la ciutadania i alhora mantenir unes finances solvents. A més, el document reflecteix la voluntat de portar a terme projectes clau per a la ciutat, prioritzant l’atenció i el servei a les persones.

“El pressupost pretén donar resposta a la ciutat i a la ciutadania i posar l’accent en superar aquesta situació de crisi econòmica, sanitària i social amb rigor, transparència i honestedat, fent un exercici de rendiment de comptes i avançant cap a un veritable govern obert”, ha afirmat l’alcaldessa. En aquest sentit, Mendoza ha recordat que des d’aquest novembre la ciutadania ja pot consultar en temps real l’estat d’execució del Pla d’Acció Municipal 2019-2023 i comprovar com evolucionen els compromisos adquirits pel govern. A més, properament aquesta informació es completarà amb el detall de totes les accions vinculades a les partides del pressupost.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha detallat les xifres del pressupost, que s’incrementa un 1,62% respecte el de l’any passat, i ha destacat que les àrees que han experimentat un major creixement són les de la persona i territori. Seguint en la línia de l’exercici anterior, s’han imputat les despeses de personal a cadascuna de les activitats i serveis que presta l’Ajuntament, per tal de donar una visió més global i real de cada àrea.

El regidor també ha explicat que tot i la davallada dels ingressos, l’Ajuntament ha pogut incrementar el pressupost respecte el 2020 per l’operació d’endeutament per finançar la Rambla Jaume I, l’alliberament de càrregues financeres obtinguda gràcies a la gestió responsable de les finances en els exercicis anteriors, l’estalvi energètic i la millora de l’eficiència i l’eficàcia de l’administració. Pel que fa a l’endeutament, es preveu finalitzar l’any amb una ràtio que se situarà al 27,67%, un 15,85% menys que l’existent a data 31/12/2019.

Més diners per polítiques en l’àrea de la persona

L’alcaldessa ha explicat que als nous pressupostos es mantenen i s’amplien els programes de caire social i assistencial, així com de promoció de l’educació i de l’habitatge. En previsió que es mantingui la situació derivada de la crisi sanitària, s’ha incrementat en un 30% la partida destinada a ajuts d’emergència i s’han augmentat les ajudes assistencials com les de pobresa energètica, de suport a la xarxa d’aliments i les subvencions per llibres.

En un moment d’extrema complexitat en el mercat laboral, s’han contemplat les contractacions corresponents a diferents convocatòries dels plans d’ocupació atenent a la població més sensible, joves, dones i majors de 45 anys. També s’ha augmentat la partida corresponent a la formació municipal per tal de desenvolupar certificats de professionalitat que habilitin en coneixements adequats al mercat de treball a aquelles persones demandants d’ocupació que no disposen de qualificació professional.

En relació a l’habitatge, es reforcen les polítiques en tres direccions. D’una banda la consolidació de l’oficina local de l’habitatge com a òrgan facilitador i centralitzador de tots els temes relacionats per l’habitatge. D’altra banda amb el reforç de l’àrea d’urbanisme per al desenvolupament de les diferents figures de planejament que han de permetre generar sòl per a la construcció d’habitatge social i protegit. I per últim, a través de les ordenances, es penalitzen fiscalment els habitatges buits i es creen eines per a la introducció d’aquests habitatges al mercat de lloguer.

D’altra banda, l’equip de govern segueix compromès amb la cultura i no només es mantenen les accions i programacions culturals i festives del municipi sinó que s’amplien els recursos per fer del Festival Internacional de Música de Cambrils per tal de convertir-lo en un festival referent al territori i al País i que permeti portar artistes de primer nivell a Cambrils.

De la mateixa manera, es manté l’oferta esportiva del municipi i es preveu una inversió important provinent del romanent de 2019 per la reforma del pavelló esportiu i l’arranjament continu de les instal·lacions esportives de l’avinguda de l’Esport.

En relació als recursos interns, el govern fa una clara aposta per l’adequació de la plantilla a les necessitats i es reforcen les àrees d’urbanisme, obra pública, activitats, serveis i política social, així com els departaments fonamentals pel funcionament de l’administració com són recursos humans, contractació, noves tecnologies i atenció a ciutadà.  També es milloren els recursos de l’àrea de Noves Tecnologies, que han de permetre a l’organització estar a l’alçada dels canvis i la transformació de l’entorn econòmic i social.

Promoció de l’activitat econòmica

En relació a la promoció econòmica, el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein, ha destacat l’esforç del govern per mantenir els objectius i al mateix temps tenir l’agilitat de donar resposta a les urgències. En aquest sentit, ha posat en valor la primera convocatòria d’ajudes directes de les que es beneficiaran 440 empreses i ha explicat que el pressupost del 2021 s’ha complementat amb un segon paquet d’ajudes finançat amb 200.000 euros del romanent de tresoreria.

El regidor també ha afirmat al mateix temps cal donar continuïtat a l’activitat de la regidoria amb els serveis que s’ofereixen des de la Torre del Llimó i les campanyes gastronòmiques organitzades conjuntament amb Turisme que s’hauran de reinventar en funció de la situació sanitària.

En l’apartat del turisme, s’augmenta l’aportació de l’Ajuntament al Patronat, però enguany disposarà de menys ingressos per la disminució dels ingressos de la taxa turística. L’objectiu és potenciar mercats i reconduir la promoció apostant pel màrqueting digital i les aliances estratègiques per recuperar els nivells de visitants d’abans de la pandèmia.

Millora de l’espai públic

Finalment, el primer tinent d’alcalde, Josep Lluís Abella, ha estat l’encarregat de parlar sobre l’espai públic i els projectes de ciutat. El regidor ha afirmat que cal mantenir els grans projectes de ciutat i que per això la remodelació de la Rambla Jaume I s’ha dotat aquest 2021 amb 1.359.265 euros, que és el 40% del pressupost del projecte.

A més, el regidor ha parlat de les partides incloses al pressupost pel carrer Barques, acabar la pavimentació del camí de Montbrió (3a fase), la part final del camí del Corralet i la previsió d’execució de les obres de  l’avinguda de l’Esport que s’iniciaran l’any 2022. També es contempla seguir adequant l’enllumenat amb el canvi de llumeneres dels passejos de llevant i de ponent o de l’entrada de Cambrils per Vilafortuny des de l'A7.

En el capítol del medi ambient, Abella ha destacat el projecte de reposició d’arbrat de la zona de ponent, la recuperació de les jardineres penjants de la zona del port, el projecte de renovació i adequació dels parcs infantils i els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Per acabar, el primer tinent d’alcaldia ha afirmat que les platges són la carta de presentació de Cambrils i, en aquest sentit, el govern continua apostant per l’increment dels recursos de neteja i manteniment.

El pressupost per àrees

ÀREA

IMPORT

%

ACTIVITAT ECONÒMICA

1.910.088,12

4,00%

PERSONA

12.469.093,76

26,09%

RECURSOS INTERNS

8.897.948,68

18,62%

SEGURETAT I VIALITAT

7.112.431,67

14,88%

TERRITORI

17.396.329,56

36,40%

TOTAL

47.785.891,79

100,00%

Aportacions a organismes autònoms

 

2021

2020

dif 2021-2020

% variació

Patronat de Música

774.871,51

609.127,04

165.744,47

27,21%

Patronat Museu d'Història

251.708,37

238.708,37

13.000,00

5,45%

Patronat de Turisme

913.427,21

1.262.055,12

-348.627,91

-27,62%

TOTAL

1.940.007,09

2.109.890,53

-169.883,44

-8,05%

Aportacions a l’EPEL INGESOL i a APARCAM SL

 

2021

2020

Dif 21-20

%variació

EPEL INGESOL

1.455.435,12

1.277.373,03

178.062,09

13,94%

APARCAM SLM

1.175.076,99

1.166.111,09

8.965,90

0,77%

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet

La seva privacitat és important per nosaltres

Aquest lloc web utilitza tecnologies, com les cookies, per obtenir informació sobre les audiències que veuen els anuncis i el contingut, entre altres coses. Feu clic a continuació per autoritzar l'ús d'aquesta tecnologia i el processament de les seves dades personals per a aquests fins.

La seva privacitat és important per nosaltres

Pot establir les seves preferencies i consentiments depenent de com vol que s'utilitzin les seves dades segons els fins detallats a continuació.
Cookies Tècniques

__ac

Cookie generada per mantenir la sessió activa. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

tree-s

Cookie que controla la navegació. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

I18N_LANGUAGE

Cookie generada per mostrar traduccions segons l'idioma del web. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

cb-enabled

Cookie tècnica i estrictament necessària que conté el valor de si s'ha acceptat la instal·lació de cookies. Expira al cap d'un any

Cookies Analítiques

Google Analytics

Cookie analítica que medeix cóm interactuen els usuaris amb el contingut de la pàgina web.

Les cookies generades per google analytics son les següents:

  • _ga  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira als 2 anys.
  • _gid  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira al cap d'un dia.
  • _gat  S'utilitza per limitar el percentatge de les sol·licituds. Expira després d'1 minut.
  • _gac_  Inclou informació de la campanya relativa a l'usuari. Expira als 90 dies.
Cookies de Tercers

Google Translator

Cookie de Google que permet mostrar traduccions de la web a altres idiomes.

Les cookies generades per google translator son les següents:

  • googtrans  Emmagatzema l'idioma al que es vol traduir la web. Expira al tancar la sessió.
  • googtransopt  Emmagatzema les preferències de l'usuari. Expira als 2 anys.