Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / El documental 'Cambrils, l’evolució d’un poble' s’estrena demà al Centre Cultural

El documental 'Cambrils, l’evolució d’un poble' s’estrena demà al Centre Cultural

Els cambrilencs seran els primers de veure aquest treball de Jordi Martí Domínguez, produït per Jordi Martí Henneberg amb el suport de la Universitat de Lleida. L’acte s’emmarca en el cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions, organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.
Data de publicació: 12/09/2013
Temàtica: Cultura, Destacat, Urbanisme

Els cambrilencs seran els primers de veure aquest treball de Jordi Martí Domínguez, produït per Jordi Martí Henneberg amb el suport de la Universitat de Lleida

L’acte s’emmarca en el cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions, organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

El Centre Cultural acollirà demà divendres, 13 de setembre, a les 8 del vespre, l’estrena del documental Cambrils, l’evolució d’un poble, de Jordi Martí Domínguez, produït per Jordi Martí Henneberg amb el suport de la Universitat de Lleida. L’acte forma part del cicle Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions, que organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

El documental ha estat realitzat dins del projecte de recerca europeu sobre la Xarxa ferroviària i la distribució de la població a Europa (1850-2000) i, en deferència envers els ciutadans de Cambrils, es projectarà per primera vegada aquest divendres.

Cambrils ha estat triat com a cas d’estudi per analitzar l’impacte que la construcció de la línia fèrria ha tingut en la transformació del municipi els darrers 150 anys, especialment en aspectes tan cabdals com han estat l’eclosió del turisme o l’arribada d’immigrants d’arreu de l’estat. Alhora, en el cas específic de Cambrils també s’ha estudiat la interrelació del tren amb el port, a partir de l’estudi de fonts documentals i d’entrevistes amb diversos informants.

Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions és la vuitena edició dels cicles de memòria de tardor que des de 2006 organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils per tal de donar a conèixer diferents aspectes de la història del municipi. Aquest cicle continua la línia de recerca i divulgació sobre memòria històrica que desenvolupen el Museu d’Història de Cambrils i l’Arxiu Municipal de Cambrils dins de la seva programació anual.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet