Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / El Consorci AOC premia l’Ajuntament de Cambrils per la seva tasca capdavantera en la transformació digital

El Consorci AOC premia l’Ajuntament de Cambrils per la seva tasca capdavantera en la transformació digital

El regidor de Transparència i Noves Tecnologies, Eduard Pellicer, va recollir ahir el guardó en un acte del Congrés de Govern Digital
Data de publicació: 22/03/2018
Temàtica: Destacat, Smartcity

L’Ajuntament de Cambrils va rebre ahir un dels Reconeixements d’Administració Electrònica del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) per la seva tasca capdavantera en la transformació digital. El lliurament de guardons es va portar a terme en el marc del Congrés de Govern Digital celebrat a l Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El regidor de Transparència i Noves Tecnologies, Eduard Pellicer, s’ha mostrat molt satisfet amb el reconeixement, ha destacat l’aposta de Cambrils per avançar cap a una administració més oberta i ha posat en valor la tasca dels tècnics municipals que ho fan possible.

Aquests reconeixements a la implantació i ús dels serveis d’Administració electrònica als ajuntaments catalans es donen en base al 'Mapa d’administració electrònica a Catalunya' que realitza el Consorci AOC a partir de l’anàlisi d’uns 25 indicadors objectivables de la disponibilitat i activitat dels serveis digitals que ofereixen a la ciutadania. El "Mapa d’administració electrònica” és una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals.

Els Premis Administració Oberta tenen sis categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens: de 1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants i de més de 50.000 habitants. L’anàlisi de les pàgines web dels ens es va dur a terme durant el segon semestre de 2017 i recull les dades de 948 ajuntaments catalans.

El Congrés de Govern Digital Local ha reunit ahir i avui a més de mil persones en representació de més de 500 administracions locals, 77 ponències i 33 empreses patrocinadores per debatre com impulsar la transformació digital dels ens locals.

El Congrés és el fòrum de referència de la transformació digital del sector públic a Catalunya i el més gran que s’organitza a l’Estat. S'hi presenten les millors experiències de Catalunya i de l’Estat que promouen governs més àgils, oberts i col·laboratius, en els àmbits de la innovació pública, la transformació digital, el govern obert, la contractació electrònica, la protecció de dades personals, la ciberseguretat i l’avaluació de les polítiques públiques. A més, s’habilita un espai lúdic anomenat "Prohibit NO tocar” on els alcaldes i directius públics poden interactuar directament amb una mostra de les tecnologies disruptives que plantegen oportunitats de nous serveis. Per exemple: drons, realitat virtual/augmentada, reconeixement d’imatge o fanals intel·ligents, entre altres.

El Congrés de Govern Digital Local està organitzat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya i el Consorci Localret, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània i el suport de l’Escola d’Administració Pública, el Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local i Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya.

 

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet