Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / El cardenal Vidal i Barraquer serà homenatjat en un acte acadèmic al Seminari Conciliar de Barcelona

El cardenal Vidal i Barraquer serà homenatjat en un acte acadèmic al Seminari Conciliar de Barcelona

El col·loqui està organitzat per la Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils. L’acte es portarà a terme el 14 de novembre i comptarà amb destacats ponents.
Data de publicació: 09/11/2018
Temàtica: Cultura, Destacat

Foto: AMCAM (Fons Arxiu Vidal-Barraquer). Núm. reg. 192103013

El cardenal Vidal i Barraquer serà homenatjat amb un acte acadèmic a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona (carrer Diputació, 231) amb motiu del 150è aniversari del seu naixement, el 75è aniversari de la seva mort i el 40è aniversari del retorn de les seves restes mortuòries a la seva diòcesis.

L’acte, que es portarà a terme el proper dimecres, 14 de novembre, a les 19:30 hores, està organitzat per la Reial Acadèmia  Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer.

La sessió  tindrà el format de debat-col·loqui que versarà sobre la vida i l’itinerari del cardenal. Els ponents participants seran el Dr. Francesc Vidal-Barraquer i Mayol, metge i cirugià vascular, nebot-nét del cardenal; el Dr. Josep M. Solé i Sabaté, Catedràtic d’Història Contemporània de la UAB, el Dr. Ramon Corts i Blay, Vicerector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, i el Dr. Armand Puig i Tàrrech, Rector  de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.

El debat serà moderant pel Dr. Pedro Clarós, Acadèmic numerari i Vicepresident de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. La cloenda anirà a càrrec de Mons. Jaume Pujol i Balcells, Arquebisbe de Tarragona i vice gran canceller de l’AUSP.

Es dóna la circumstància que pràcticament la totalitat de ponents, exceptuant el Dr. Josep M. Solé i Sabaté, han intervingut en actes de l’Any cardenal Vidal i Barraquer a Cambrils al llarg de l’any.

D’aquesta manera, la Reial Acadèmia Europea de Doctors i l’Ateneu Universitari Sant Pacià se sumen als actes  de la programació de l’Any cardenal Vidal i Barraquer. Amb aquest acte, aquestes dues institucions d’elevat prestigi al país volen contribuir a posar en valor i difondre la vida, el pensament, l’obra i el llegat del cardenal cambrilenc.

Està previst que a l’acte hi assisteixi una representació de l’Ajuntament de Cambrils i de la Comissió Cardenal Vidal i Barraquer, encapçalada per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el Comissionat, Josep M. Panicello.

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet