Dos restaurants cambrilencs obren les seves cuines en el marc de les jornades de la carxofa
Temàtica: Destacat, Turisme
La primera sessió de les “Cuines Obertes” de les 9es jornades de la carxofa de Cambrils va ser tot un èxit. El restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques va obrir ahir a la tarda les seva cuina per oferir un showcooking d’una de les receptes que durant aquest mes es pot degustar a l’establiment.
El xef cambrilenc Joan Llaberia va sorprendre un cop més amb la seva cuina de temporada i fusió amb la recepta de "Sopa Laksa de Carxofa, calçot i tartar de gamba blanca de Cambrils". Les 11 persones inscrites en aquesta activitat gratuïta (100% de l'aforament) van poder assistir, veure en directe i tastar la seva particular versió d’aquesta sopa típica de Malàisia, Indonèsia, Singapur i el sud de Tailàndia
El reputat i jove xef va fer una classe magistral de la cuina de fusió que tant li agrada, del reaprofitament dels productes de temporada per una cuina més sostenible i el zero waste i el seu plat d’origen asiàtic amb un contrast de sabors i aromes perfectament equilibrat va fer gaudir a tots els assistents un cop més.
La segona sessió de “Cuines Obertes” anirà a càrrec de Sergi Palacín, del restaurant HIU, que els dia 21 de març a la tarda mostrarà com prepara una de les receptes del seu menú de l’Encarxofa’t. En aquest cas, el xef elaborarà un plat de carxofes amb mole, crema de blat de moro a la brasa i galera.
Durant les 9es jornades de la carxofa, que s’allargaran fins el 31 de març, un total de 31 restaurants i bars-restaurants ofereixen menús o plats especials elaborats amb aquesta hortalissa de temporada. A més, el 26 de març de 12 a 14 hores se celebrarà un tast popular d’arròs melós amb carxofes al Pla de les Serenes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils. Els tiquets per una ració d’Arròs Encarxofa’t amb ració de pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu simbòlic de 6 euros. L’activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala.