Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Carlos Rom presenta el disc “Naltros som així” al Casal Parroquial de l’església de Sant Pere de Cambrils

Carlos Rom presenta el disc “Naltros som així” al Casal Parroquial de l’església de Sant Pere de Cambrils

És la segona part del treball de recerca de cançons, sàtires i rondalles dels pescadors de Cambrils
Data de publicació: 09/12/2013
Temàtica: Cultura, Destacat

Portada del disc

El músic cambrilenc i pescador Carlos “Ventura” Rom presentarà “Naltros som així” el proper diumenge 15 de desembre a les 18:30 hores al teatre del Casal Parroquial de l’església de Sant Pere de Cambrils. L’acte comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i el regidor de Cultura, Francesc Garriga. L’entrada serà lliure.

Es tracta del segon disc musical del treball de recerca del llenguatge dels pescadors, que recull cançons sàtires i rondalles d’aquest sector. La primera part, produïda i composada el 2010, que es titula “Aquí queda aquesta gent”, consta de 13 cançons d’estils variats i no hi ha cap havanera.

En aquesta segona part, també de diferents estils, es produeix un salt qualitatiu en la composició i producció musical, resultant unes cançons més orquestrades. Les peces, divertides, creatives i originals, es basen en l’argot, els refranys i frases fetes marineres dels pescadors de Cambrils, amb l’objectiu de difondre i mantenir aquest patrimoni cultural.

Carlos Rom, nascut a Cambrils l’any 1965, és patró de barco d’arrossegament, percussionista, compositor, director i productor musical. Va gravar el seu primer disc l’any 1985 amb el grup “Sistema nervioso”. Posteriorment va treballar en arranjaments i produccions musicals d’una trentena de treballs discogràfics amb “Nats”, “La Obra”, “Baked Beans” i “No apto”, entre altres. L’any 2011, per encàrrec de l’Ajuntament de Cambrils, va composar i produir la cançó “Himne màgic” per les entitats de Cambrils. Actualment es troba immers en diversos treballs musicals, d’entre els que destaca la producció del grup Blueberry Wine.

“Naltros som així” ha comptat amb el suport de l’àrea de Cultura de  l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

Presentació del CD “Naltros som així” de Carlos Rom

Dia: Diumenge, 15 de desembre
Hora: 18:30 hores
Lloc: Teatre del Casal Parroquial de Cambrils (plaça de l'Església de Sant Pere)

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet