Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils presenta la seva programació d’activitats durant la Setmana Santa

Cambrils presenta la seva programació d’activitats durant la Setmana Santa

El tradicional Diumenge de Rams, el trasllat de la imatge del Jesús Natzarè o la processó del Sant Enterrament són algunes de les activitats que s’esperen més multitudinàries
Data de publicació: 16/03/2016
Temàtica: Cultura, Destacat

La Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist, amb la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle han donat a conèixer avui la programació d’activitats de la Setmana Santa de Cambrils, per a la qual, compten amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils. En la presentació hi ha assistit l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella; el president de la Congregació de la Puríssima Sang, Josep Maria Calvo; la presidenta de la Confraria dels Dolors, Fina Mestres; i el president de l’Associació d’Antics Alumnes La Salle, Carles Martí.

Mendoza ha destacat que “comença ara una època de gran activitat per al nostre municipi, ja que es dóna el tret de sortida a la temporada alta, fet que es combina amb el caràcter tradicional i cultural d’aquest esdeveniment”. Per la seva banda, el regidor de Cultura i Festes ha fet esment als actes més destacats de la Setmana Santa cambrilenca i ha incidit que al costat de municipis amb importants processons, la “Setmana Santa de Cambrils està guanyant en qualitat i quantitat, així com també en una participació molt més àmplia”. Abella també ha fet una crida a tots els cambrilencs i cambrilenques a viure les processons amb gran solemnitat i respecte.

Per la seva banda, el president de la Congregació de la Puríssima Sang ha volgut ressaltar “la bona sintonia i unió entre les diferents congregacions i associacions” que fan possible tots aquests actes a la Setmana Santa cambrilenca” i ha anunciat que enguany posen 12 vestes noves a disposició de qualsevol persona que vulgui sortir a la processó, siguin o no integrants d’aquesta congregació. Alhora, des de La Sang també s’ha fet una crida a la implicació dels més joves en aquesta tradició cultural i religiosa del municipi, amb la seva participació en l’organització de la Setmana Santa o, per exemple, formant part com a reserves del grup d’Armats.

La presidenta de la Confraria dels Dolors, Fina Mestres, ha volgut agrair la bona predisposició de les floristeries de Cambrils a les quals cada any se’ls hi encarrega l’ornamentació dels passos ja que des de la Confraria han hagut de reduir considerablement el pressupost destinat a aquesta ornamentació per les dificultats econòmiques internes, però han rebut igualment el suport dels establiments que hi col·laboraran mantenint el nivell d’altres anys.

Per últim, Carles Martí, de la Triple A, ha destacat l’esforç de l’Associació, tot i les dificultats, per estrenar un tabernacle nou, més lleuger i portable. Martí també ha anunciat que l’entitat que aquest 2016 portarà la seva bandera serà La Teca, que enguany estan immersos en la celebració del seu 50è aniversari.

Carles Martí alhora també ha volgut fer una crida a totes aquelles persones que participen a la processó de Cambrils sense ser socis ni integrants de cap Confraria o Associació a què segueixin les indicacions i directius dels arrenglaradors, siguin de la congregació que siguin. Es tracta d’una crida a la qual s’hi han afegit també la presidenta de la Confraria dels Dolors i el president la Congregació de la Puríssima Sang.

Enguany el cicle ‘Altres Mirades’ s’ha dedicat a les confraries de Logronyo

Com cada any s’ha celebrat el cicle Altres Mirades. En aquesta ocasió, la confraria encarregada d’organitzar aquest acte ha estat l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, que han convidat a responsables de les confraries de Logronyo per participar en la xerrada ‘Historia y vivencias de la Cofradía de Jesús Nazareno y Nuestra Señora de los Dolores de Logroño’. Aquesta xerrada va tenir lloc el passat dissabte 12 de març.

Agenda d’activitats

Parròquia de Santa Maria

Divendres, 18 de març

> A les 20 h, a la Parròquia de Santa Maria, missa de la Mare de Déu dels Dolors, titular de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. En acabar, assemblea general i sorteig dels penons i de la visita quinzenal de la imatge de la Mare de Déu a les llars de les confrares.

Dissabte, 19 de març

> A les 20 h, a la Parròquia de Santa Maria, missa per commemorar l’entrada del Senyor a Jerusalem i celebració de la Passió.

Diumenge de Rams, 20 de març

> A les 9 h, a la Parròquia de Santa Maria, missa.

> A les 11.30 h, al santuari de la Mare de Déu del Camí, missa per commemorar l’entrada del Senyor a Jerusalem i celebració de la Passió, amb la benedicció de palmes i rams.

> A les 18 h, a la Parròquia de Santa Maria, viacrucis solemne a l’interior del temple.

Dimarts, 22 de març

> A les 20.45 h, a la Parròquia de Sant Pere, actuació de la Polifònica de Sant Pere.

> A les 21.00 h, trasllat en processó des de la Parròquia de Sant Pere fins a la Parròquia de Santa Maria de la imatge de Jesús Natzarè, amb la participació dels vogadors Vent d’Estrop i de la Confraria de Pescadors. Hi participaran obrint la processó els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. Seguiran la Congregació de la Puríssima Sang i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Tancarà la processó l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle, acompanyada de la Banda de Tambors de l’Associació de La Salle de Tarragona. L’acte acabarà a la Parròquia de Santa Maria.

Dimecres Sant, 23 de març

> A les 20 h, a la Parròquia de Santa Maria, celebració comunitària de la Penitència.

Dijous Sant, 24 de març

> De les 19.30 h a les 20 h, a la Parròquia de Santa Maria, confessions.

> A les 20.30 h, a la Parròquia de Santa Maria, Missa de la Cena del Senyor.

> A les 23 h, a la Parròquia de Santa Maria, vetlla de pregària.

Divendres Sant, 25 de març

> A les 9 h, solemne i tradicional viacrucis processional pels carrers del nucli antic presidit per la imatge del Sant Crist de l’Agonia, amb la participació de la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle amb les seves banderes i penons, i els feligresos.

> A les 17 h, a la Parròquia de Santa Maria, celebració de la Passió del Senyor.

> A les 18.30 h, a la plaça de la Vila, exposició dels vuit tabernacles que participaran a la processó. Desfilada i guàrdia d’honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang.

> A les 21 h, processó del Sant Enterrament, amb la participació de la  Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle i els feligresos. Desfilaran, per aquest ordre, els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang; els escolans de la parròquia de Santa Maria; el pas “L’oració a l’hort”; la bandera de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle; el pas “Jesús lligat a la columna”; Jesús Natzarè; el penó infantil i la bandera de la Congregació de la Puríssima Sang; els confrares de la Congregació de la Puríssima Sang; el Sant Crist; la Pietat; el penó de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors; la Mare de Déu dels Dolors; els improperis; Sant Joan; el pas “El retorn del calvari”, i el Sant Sepulcre, acompanyat de les autoritats, la guàrdia urbana de gala i una banda de música. La processó sortirà de la plaça de l’Església de Santa Maria i, després del recorregut pels carrers del nucli antic, acabarà a la plaça de la Vila.

Dissabte Sant, 26 de març

> A les 9.00 h, a la Parròquia de Santa Maria, pregària del matí.

> A les 22.30 h, a la Parròquia de Santa Maria, vetlla de la Nit Santa de la Resurrecció.

Diumenge de Pasqua, 27 de març

> A les 10 h, a la Parròquia de Santa Maria, missa de Pasqua.

> A les 12 h al santuari de la Mare de Déu del Camí, missa de Pasqua.

Parròquia de Sant Pere

Dissabte 19 de març

> A les 19 h, missa en castellà.

Diumenge 20 de març, Diumenge de Rams

> A les 8,30 h, missa en català

> A les 12 h, missa amb la benedicció dels rams a la plaça.

> A les 19 h, missa en català

Dimarts, 22 de març

> A les 20.45 h, a la Parròquia de Sant Pere, actuació de la Polifònica de Sant Pere.

> A les 21.00 h, trasllat en processó des de la Parròquia de Sant Pere fins a la Parròquia de Santa Maria de la imatge de Jesús Natzarè, amb la participació dels vogadors Vent d’Estrop i de la Confraria de Pescadors. Hi participaran obrint la processó els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. Seguiran la Congregació de la Puríssima Sang i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Tancarà la processó l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle, acompanyada de la Banda de Tambors de l’Associació de La Salle de Tarragona. L’acte acabarà a la Parròquia de Santa Maria.

Dimecres Sant, 23 de març

> A les 19 h, celebració comunitària de la Penitència.

Dijous Sant, 24 de març

> A les 20 h, L’Eucaristia de la Cena del Senyor.

> A les 22 h, Hora Santa de pregària.

Divendres Sant, 25 de març

> A les 11 h, Via Crucis amb la creu de l’Any Sant –dins l’església-.

> A les 17 h, Celebració de la mort del Senyor.

Dissabte Sant, 26 de març, Dia de pregària esperançada

> A les 22 h, Vetlla Pasqual.

Diumenge de Pasqua, 27 de març

> A les 8.30 h, a les 11 h, i les 12 h, missa de Pasqua.

Dissabte, 9 d’abril

> A les 20.30 h, després de la Missa de les 20.00 h, a la Parròquia de Santa Maria, concert de Pasqua 2016 amb el cor “Les veus del casal ” de la Gent Gran de Cambrils. Director: Marc Guerris. Hi haurà guardiola per recollir donatius per Càrites.

 

Us indiquem l’enllaç on podreu veure tot el programa en pdf:

https://issuu.com/cambrilscultura/docs/setmana_santa_2016

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet

La seva privacitat és important per nosaltres

Aquest lloc web utilitza tecnologies, com les cookies, per obtenir informació sobre les audiències que veuen els anuncis i el contingut, entre altres coses. Feu clic a continuació per autoritzar l'ús d'aquesta tecnologia i el processament de les seves dades personals per a aquests fins.

La seva privacitat és important per nosaltres

Pot establir les seves preferencies i consentiments depenent de com vol que s'utilitzin les seves dades segons els fins detallats a continuació.
Cookies Tècniques

__ac

Cookie generada per mantenir la sessió activa. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

tree-s

Cookie que controla la navegació. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

I18N_LANGUAGE

Cookie generada per mostrar traduccions segons l'idioma del web. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

cb-enabled

Cookie tècnica i estrictament necessària que conté el valor de si s'ha acceptat la instal·lació de cookies. Expira al cap d'un any

Cookies Analítiques

Google Analytics

Cookie analítica que medeix cóm interactuen els usuaris amb el contingut de la pàgina web.

Les cookies generades per google analytics son les següents:

  • _ga  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira als 2 anys.
  • _gid  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira al cap d'un dia.
  • _gat  S'utilitza per limitar el percentatge de les sol·licituds. Expira després d'1 minut.
  • _gac_  Inclou informació de la campanya relativa a l'usuari. Expira als 90 dies.
Cookies de Tercers

Google Translator

Cookie de Google que permet mostrar traduccions de la web a altres idiomes.

Les cookies generades per google translator son les següents:

  • googtrans  Emmagatzema l'idioma al que es vol traduir la web. Expira al tancar la sessió.
  • googtransopt  Emmagatzema les preferències de l'usuari. Expira als 2 anys.