Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils lliura el primer certificat d'acollida que posa en valor l’esforç d'integració de les persones nouvingudes

Cambrils lliura el primer certificat d'acollida que posa en valor l’esforç d'integració de les persones nouvingudes

És fruit del servei de primera acollida que impulsa l'Ajuntament amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu
Data de publicació: 19/12/2016
Temàtica: Alcaldia, Benestar social, Destacat

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza Mercè, ha lliurat aquest matí el primer certificat d’acollida a una  veïna nouvinguda procedent de Rússia. Aquesta persona ha fet ús recentment del servei de primera acollida impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu.

El servei de primera acollida respon a les directrius de la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya aprovada pel Parlament el 2010. La normativa articula circuits d’acollida en l’àmbit local i comarcal per tal de facilitar la formació de les persones nouvingudes en àmbits essencials per a  la seva integració com són l’aprenentatge de la llengua (90 hores), el model de societat (15 hores) i coneixements laborals (15 hores). Els usuaris obtenen finalment un certificat oficial que és d’utilitat en processos d’estrangeria i també a l’hora de buscar feina.

El servei de primera acollida inclou el conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i d’informació dels usuaris. La Generalitat i els municipis han de garantir la prestació del servei, ja sigui de forma directa o delegada. Poden acollir-se a aquest servei les persones estrangeres immigrades, les que sol·licitin asil o protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades per sobre de l’edat escolar obligatòria i degudament empadronades. Els ajuntaments també poden ampliar aquest servei a qualsevol altra persona que s’empadroni al municipi.

Aquest 2016, han obtingut el certificat d’assistència i aprofitament un total de 52 persones, 23 han realitzat el Curs de Coneixement de l’entorn, la societat catalana i el seu marc jurídic , i 29 el d’habilitats laborals. Les nacionalitats d’aquestes persones són diverses: Colombià, Senegal, Espanya, Veneçuela, Pakistan, Marroc, Índia, Rússia, Bolívia i Equador.

Cambrils ha apostat per oferir el Servei de Primera Acollida a totes les persones que s’empadronen al municipi. Aquest servei es realitza a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) mitjançant la figura de les tècniques d’acollida, i consisteix en una entrevista i derivació als serveis necessaris, així com en el lliurament d’una bossa amb material útil per a les persones nouvingudes  i una carta de benvinguda per part de l’alcaldessa. Amb dades d’1 de gener a 30 de novembre, n’han fet ús un total de 995 persones, de les quals 474 són estrangeres i 516 són de nacionalitat espanyola.

El lliurament d’aquest primer certificat es realitza un dia després del 18 de desembre, el Dia Internacional del Migrant. El 4 de desembre de l’any 2000, l’Assemblea General de Nacions Unides va resoldre declarar el 18 de desembre Dia Internacional del Migrant (R55/93), tenint en compte el creixement del nombre de migrants a nivell mundial i considerant la Declaració Universal de Drets Humans, que estableix “que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets, i que tota persona té els drets i llibertats que s’hi proclamen, sense distinció de cap tipus, en particular de raça, color o origen nacional”.

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet