Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils clou l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

Cambrils clou l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

El programa oficial d’activitats per commemorar el 150è aniversari de cardenal va acabar divendres amb un acte institucional a la Sala de Plens. Un llibre, una exposició, una activitat didàctica per les escoles o els fons cedits per la família són alguns dels llegats de l’efemèride.
Data de publicació: 18/03/2019
Temàtica: Alcaldia, Cultura, Destacat

Cambrils va acomiadar-se divendres de l’Any Cardenal i Barraquer de Cambrils amb un acte institucional a la Sala de Plens de l’Ajuntament, que va comptar amb la presència de nombroses persones implicades en la commemoració del 15aè aniversari del naixement d’aquest fill il·lustre de Cambrils.

Entre el 15 de maig de 2018 i el 15 de març de 2019 s’han portat a terme 26 actes públics organitzats directament per la Comissió de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils i 23 actes més organitzats per altres entitats que s’han sumat a la commemoració.

Les activitats i la gran repercussió mediàtica han servit per donar veu a un personatge universal, silenciat durant molt de temps, que va defensar amb valentia els valors de la pau, la concòrdia, el diàleg, la coherència i també l’ús de la llengua catalana.

El programa es va cloure oficialment divendres però deixa un important petjada tant per la divulgació com per la recerca que s’ha portat a terme gràcies a valuosos fons documentals cedits per la família Vidal-Barraquer. Entre el llegat de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, destaca el llibre que es va presentar el mateix divendres durant la cloenda; un web que recull tota la informació; l’exposició itinerant “Vidal i Barraquer: Diàleg i coherència”; o un itinerari didàctic per l’alumnat de secundària que ja ha arribat a 360 joves i que a partir d’ara formarà part del programa municipal “Descobrim Cambrils”.

El llibre “El cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, una vida en imatges” de Manel Tarés i Pedro Otiña és una aproximació biogràfica a la figura del cardenal a partir de documents fotògrafics, la majoria procedents del mateix arxiu de la família Vidal-Barraquer. El llibre ja es pot adquirir per 10 euros a l’Ajuntament, el Centre Cultural, el Museu d’Història, la Biblioteca, el Casal de la Gent Gran i l’Oficina de Turisme.

Cambrils clou l'Any Cardenal Vidal i BarraquerCambrils clou l'Any Cardenal Vidal i BarraquerCambrils clou l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

Comparteix
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet