Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils acull un taller per tècnics que treballen la migració i la relació intercultural al Camp de Tarragona

Cambrils acull un taller per tècnics que treballen la migració i la relació intercultural al Camp de Tarragona

La sessió, celebrada avui a l’Ateneu Juvenil, ha anat a càrrec d’una psicòloga especialitzada en formació i supervisió d’equips. El grup de treball i coordinació ha reflexionat sobre el rol i la tasca que fan en relació amb les entitats i les persones usuàries dels serveis.
Data de publicació: 02/11/2017
Temàtica: Benestar social, Destacat

L’Ateneu Juvenil de Cambrils ha acollit avui una taller de supervisió de treball conjunt del grup de coordinació del Camp de Tarragona format per personal tècnic que treballa al voltant de la migració i la relació intercultural en aquest territori. El taller, organitzat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, ha permès al grup aprofundir en les possibilitats i les dificultats del treball amb entitats del territori.

Cal tenir en compte que durant els últims temps els i les professionals han vist com creixia la complexitat i incertesa de les situacions amb les que han de treballar a causa de la influència de factors com la pressió assistencial per una banda i les dinàmiques relacionals que s’estableixen amb representants d’entitats i altres recursos del territori per l’altre.

Aquest context pot generar, en el personal tècnic, malestar, frustració, impotència, ràbia, inseguretat i dificultats en el treball de coordinació interna i de vinculació amb persones d’entitats del territori. Totes aquestes situacions influeixen en les persones i en els resultats de la seva pràctica professional.

En aquesta línia, l’objectiu del taller era reflexionar sobre el rol i la tasca que fan les i els professionals en relació amb les entitats i les persones usuàries dels serveis. La sessió també ha servit per fomentar l’intercanvi d’elements de millora de les pràctiques professionals i sistematitzar el coneixement d’alguns conceptes bàsics adquirits amb la feina realitzada.

El taller ha anat a càrrec de la psicòloga Mercè Janer Armeijach, consultora en formació i supervisió d’equips. Janer treballa prioritàriament en temàtiques relacionades amb habilitats comunicatives en la prestació de serveis, diversitat i relació intercultural, lideratge i competències directives, desenvolupament d’equips de persones, resolució de conflictes i cura de les i dels professionals. La sessió ha començat amb la benvinguda del regidor de Benestar Social, Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès.

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet