Foto de Alfredo Clúa Baldellou.

Cambrils acollidora i generosa és una ciutat que sap rebre la gent que la visita i descobrir la ciutat és una aventura apassionant per a qui no la coneix. És un privilegi viure en primera persona una ciutat plena d’atractius i d’un present esplendorós.

Cambrils ha sabut evolucionar transformant-se en la ciutat turística i moderna que és avui i ho ha fet d’una manera intel·ligent ja què ha sabut adaptar-se als nous temps sense perdre la identitat.   

A vegades ens referim a d’altres terres o ciutats amb admiració i enveja. I no valorem prou que Cambrils també està en aquest col·lectiu de ciutats que generen admiració i enveja. Pel Casc Antic i pel Port; per les platges i la zona costanera; per la tradició gastronòmica; perquè encara no ens ha absorbit el turisme de masses; per la conservació de la zona urbana del Port o pels habitatges unifamiliars que han conformat la gran ampliació de Cambrils.

Si un qualificatiu és majoritari en l’avaluació que fan els forasters sobre Cambrils és el de la qualitat i en aquesta línia hem de felicitar les forces vives de la ciutat i el seus diversos consistoris per quan molts objectius s’han assolit i els continuadors hem d’esmerçar-nos en redefinir si cal i millorar.

Així ens miren des de fora, així segurament ho entenem molts de nosaltres. L’obligació d’un Govern municipal és mantenir i engrandir el que hem fet entre tots de bo i projectar el Cambrils del futur.

Us faré un símil. La gent quan pateix una dolència greu a una part del seu cos, no vol sentir parlar de la bona salut de la resta del seu cos. La gent, per tant, no vol sentir-nos parlar del que va bé, ni del que hem fet bé. Volen que ens centrem en el que està malament i, sobre tot, que li expliquem les mesures que prenem per solucionar el problema. És un model de diàleg més difícil, potser, però més adult, congruent i eficaç.