Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
escales.png
Esteu aquí: Inici / Biblioteca / La biblioteca / Projectes en curs / Codis QR

Codis QR

Codi QR de Sherlock Holmes al canal Youtube de la biblioteca pública municipal de Cambrils

En la 9a edició de l'Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública sobre Biblioteques Públiques i Eines Web 2.0, la conferència inaugural va anar a càrrec de Julian Marquina amb el títol "El bibliotecari fa social a la biblioteca".

Estem molt d'acord amb la major part de les seves afirmacions i propostes. Ens demostra, entre altres coses, que el 90% de la informació que rebem és visual i que aquesta es processa 60.000 vegades més ràpidament que la textual. En aquesta línia vam iniciar el nostre Canal Youtube el 2011 per tal de fer recomanacions literàries a través de la imatge, que fossin més properes als usuaris.

Codi QR de Sherlock Holmes al canal Youtube de la biblioteca

D'una banda per la facilitat de processament de la informació que acabem d'esmentar i, d'una altra, pel fet de fer les recomanacions les mateixes bibliotecàries que els usuaris trobaran a la Biblioteca quan vinguin a fer-ne ús.

Així mateix Marquina ens indica que Espanya és un dels països europeus amb més usuaris de telèfons smartphone, fins a un 66 % dels usuaris de telefonia mòbil, els quals es descarreguen cada dia fins a 4 milions d'aplicacions. Els codis QR són aplicacions de molt fàcil ús, tant per a generar-ne com a per a utilitzar-les i des de la Biblioteca hem volgut aplicar-los per a fer més fàcil la consulta de les recomanacions literàries.

En una primera fase estem aplicant codis QR als llibres que tenim recomanats al Canal Youtube de manera que la visualització de la recomanació sigui immediata, i posteriorment vincularem codis QR als llibres infantils que recomanem a través del bloc. Creiem que aquesta tecnologia permet donar un valor afegit als llibres i, de retruc, augmentar la nostra visibilitat a les xarxes socials.

 

Comparteix
Biblioteca Josep Salceda i Castells C/ Alfons I el Cast, 2 Cambrils - 43850 Tel. 977 363 495 bib@cambrils.org

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet