Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Biblioteca / La biblioteca / Informació general / Preguntes més freqüents

Preguntes més freqüents

 

 • Puc venir a la biblioteca encara que no tingui carnet? I si no sóc de Cambrils?

Sí, pots venir lliurement a la biblioteca a llegir o a buscar informació, ja siguis de Cambrils o de qualsevol altre lloc. Necessitaràs el carnet per emportar-te documents a casa o per fer ús dels serveis informàtics.

 

 • Els serveis de la biblioteca són gratuïts?

Sí, la majoria de serveis que oferim són gratuïts, tot i que n’hi ha algun de pagament, com fotocòpies, impressions i duplicats de carnet. Aquests preus estan especificats a l’apartat de Taxes.

 

 • Quin horari té la biblioteca?

Horari de la biblioteca. Hi poden haver canvis segons temporades (estiu, nadal...), dels quals t'informarem puntualment.

 

 • Puc utilitzar el carnet d’una altra persona?

No, el carnet de la biblioteca és personal i intransferible. En casos molt puntuals: malaltia, hospitalització… es podrà fer ús del carnet d’una altra persona presentant també el DNI i una autorització del titular.

 

 • Quants documents puc emportar-me en préstec?

Amb el carnet de la nostra biblioteca pots prendre fins a 30 documents durant 30 dies: 10 llibres, 5 DVD, 5 CD, 5 revistes i 5 CD-ROM a les biblioteques de la xarxa.

 

 • Es pot renovar el préstec?

Sí, fins a dues vegades, sempre que no hi hagi cap reserva. Aquesta renovació es pot fer en persona, per telefòn, per correu electrònic o per Internet des de l’accés al catàleg Argus.

 

 • Pot venir una altra persona a tornar els documents que em vaig emportar en préstec?

 

 • He perdut o deteriorat un document. Què he de fer?

Cal efectuar la reposició del document. El personal t'informarà sobre els passos a seguir.

 

 • Puc accedir a la meva fitxa d’usuari des de casa?

Sí, cal que entris al catàleg Argus, cliquis en Iniciar sessió (dalt a la dreta) i validis les teves dades (nom i cognom, codi de barres del carnet de la biblioteca i PIN). El PIN és un codi de 6 dígits alfanumèric.

 

 • Què faig si m’interessa un document que està en préstec?

Pots fer una reserva (cada usuari pot fer 5 reserves simultàniament) i quan es retorni el document, arribarà un avís al teu correu electrònic. Tindràs 5 dies per venir-lo a recollir. Passats els 5 dies la reserva queda cancel·lada.

 

 • Puc demanar un document d’una altra biblioteca?

Sí, la xarxa de la Generalitat disposa d’un servei de préstec interbibliotecari per a garantir l’accés a la majoria de fons dipositat en les biblioteques. Des de la nostra biblioteca et farem la petició de qualsevol document.

 

 • Com puc localitzar el document que estic buscant?

Pots consultar-ho al catàleg Argus, tant des de casa com des de qualsevol dels dos punts d’accés que hi ha a la biblioteca. El catàleg t’indica: Localització (en quina zona de la biblioteca es troba), Topogràfic (lloc físic al prestatge) i Estat (si el document està disponible o està en préstec).

 

 • Hi ha alguna sanció si retorno tard els documents?

Sí, les sancions funcionen com un carnet per punts. 1 punt de penalització per document i per dia de retard. Cada 90 punts de penalització equivalen a 15 dies d’exclusió del servei.

 

 • Puc tornar els documents fora de l’horari de la biblioteca?

Sí, disposem de dues bústies de devolucions, una, integrada a la porta d'entrada de la biblioteca, i l'altra, situada al carrer davant del casal d'avis. Les buidem 2 cops al dia, a les 9 h i a les 15 h. No es considera retornat un document fins que no queda consignada la devolució al programa informàtic.

 

 • Com puc saber totes les activitats que es fan a la biblioteca?

De diferents maneres. Et pots donar d’alta al butlletí, clicar a la Fan Page del Facebook Cambrils Cultura, seguir-nos al Twitter, visitar l'agenda del web o simplement consultant l’agenda d’activitats que pengem mensualment al tauler de la planta baixa.

 

 • Es poden utilitzar els ordinadors de la biblioteca per a jugar?

No, els ordinadors es destinen a la recerca d’informació, la investigació i l’aprenentatge.

 

 • Tinc llibres a casa que ja no em serveixen. Puc donar-los a la biblioteca?

Els pots donar sempre que estiguin en bon estat. A la biblioteca valorarem si els incorporem al fons, els guardem per a una venda solidària o els posem a la zona d’intercanvi (bookcrossing) del vestíbul.

 

 • Vull estudiar, però de vegades trobo que hi ha molt soroll

Actualment les biblioteques són espais de trobada i convivència, més que espais silenciosos. Són llocs en què han de conviure tipus de persones molt diferents, per la qual cosa cal respectar totes les necessitats, entre les quals s'inclouen les visites escolars i les hores del conte.

Comparteix
Biblioteca Josep Salceda i Castells C/ Alfons I el Cast, 2 Cambrils - 43850 Tel. 977 363 495 bib@cambrils.org

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet