Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Biblioteca / Fons local / Biografies / Josep Salceda i Castells

Biografia

Josep Salceda i Castells

Font imatge: Revista Cambrils

Josep Salceda i Castells va néixer a Cambrils el 14 de març de 1923. Va cursar els estudis elementals al col·legi La Salle. Durant la seva joventut va treballar com a pagès i posteriorment, durant més de vint anys, al món del comerç. Des de molt jove es va sentir fortament atret pel periodisme i tot i que de formació autodidacta va treballar com a corresponsal de diversos periòdics: Proa (Tarragona), Diario Español (Tarragona), El correo catalán. Les seves col·laboracions també es van estendre a Ràdio Reus-SER (durant 25 anys) i a Ràdio Cambrils.

Va ser un dels fundadors de la Revista Cambrils, de la qual va ser director durant uns anys de la primera època i del 1987 al 1989. Del 1990 al 2004 va ser president de l’Associació cultural Revista Cambrils i posteriorment president honorífic.

En el vessant social va ser president de la Creu Roja de Cambrils, l’Associació Antics Alumnes de La Salle, així com de la Fira i membre de moltes altres entitats com la Coral Verge del Camí, la congregació de la Puríssima Sang o el Centre d’estudis cambrilencs, etc. Va participar en la vida política local com a Regidor i Tinent d’alcalde als anys 70.

Va rebre diversos premis i distincions:

  • 1975. Cronista oficial de la vila
  • 1977. Accèssit al Premi d’Assaig Cardenal Vidal i Barraquer d’Òmnium cultural
  • 1985. Accèssit al 2n Premi d’Assaig Vila de Cambrils, amb l’obra: La Mare de Déu del Camí i el seu santuari
  • 1987. Accèssit al premi Centenari de la Cambra de Comerç i Indústria de Reus
  • 1997. Premi de periodisme de la Diputació de Tarragona
  • 2010. Medalla d’honor de la vila de Cambrils "a tota una vida dedicada a Cambrils des de les diferents vessants: la periodística, la literària, la política i també per la seva implicació directe amb el món associatiu"

Autor de nombrosos articles i publicacions que constitueixen un referent imprescindible a l’hora de conèixer la història local. Els que podeu trobar al fons de la biblioteca estan ressenyats a continuació.

SALCEDA I CASTELLS, Josep. 250 anys d’història:1754/2004: Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Cambrils: Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, 2004. Enllaç al catàleg

Comparteix
Biblioteca Josep Salceda i Castells C/ Alfons I el Cast, 2 Cambrils - 43850 Tel. 977 363 495 bib@cambrils.org

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet