Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Navegació << Tornar al menú
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / El document del mes / Registre de butlletes de sanitat de patrons (1845-1861) - juliol 2015

Registre de butlletes de sanitat de patrons (1845-1861) - juliol 2015

El document del mes de juliol és la sèrie de registre de butlletes de sanitat que s'atorgaven als patrons d'embarcacions que sortien del port de Cambrils (1845-1861). Un document que serveix per conèixer a què es dedicaven les embarcacions cambrilenques (i les d'altres llocs que passaven per Cambrils) fa 170 anys

Registre de butlletes de sanitat de patrons

A què es dedicaven les embarcacions cambrilenques a mitjan segle XIX? Qui eren els seus patrons?

La sanitat marítima ens serveix indirectament per conèixer detalls sobre la navegació que, d’altra manera, no quedarien reflectits en cap document.

El juny del 2014 ja hi vam dedicar un Document del mes: ens vam centrar en la patent de sanitat que portava el llaüt cambrilenc Santa Teresa el 1868, que li permetia navegar per les costes catalanes i entrar en diferents ports sense ser sospitós de portar malalties.

Avui, en canvi, ens centrem en els llistats on la Junta de Sanitat de Cambrils anava registrant totes les patents o butlletes que emetia. Aquests registres formen una sèrie de 6 quaderns entre 1845 i 1861. Les informacions que contenen, per la seva continuïtat, detall i seriació, són una font important per conèixer l’activitat de comerç, navegació i pesca al Cambrils de mitjan segle XIX.

Aquí només en fem una petita presentació. Us convidem a llegir-ne aquest petit tast, i animem els estudiants i investigadors a consultar-los per obtenir-ne totes les dades que contenen i, amb elles, contribuir a explicar la història de Cambrils.
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet