Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Navegació << Tornar al menú
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / El document del mes / Plànols de construcció de la via del tren (cap a 1856) - març 2015

Plànols de construcció de la via del tren (cap a 1856) - març 2015

Coincidint amb el 150 aniversari de la posada en funcionament del ferrocarril a Cambrils, dins de la línia València-Tarragona, el document del mes de març són dos dels plànols que es van dibuixar per decidir quin seria el seu traçat dins del terme municipal.

Plànols de construcció de la via del tren (cap a 1856)

El 12 de març de 1865 van començar a funcionar regularment la línia fèrria València-Tarragona. Des d’aquell dia circulen trens per Cambrils.
Durant aquests 150 anys, el ferrocarril ha tingut un paper fonamental a Cambrils: en el desenvolupament econòmic, en els moviments de població, en la vida quotidiana,  en la configuració dels barris i urbanitzacions i en la percepció de l'espai urbà.
La construcció de la via va fer necessària una gran obra d’enginyeria, que començava dibuixant els plànols dels llocs per on havia de passar.
En el document d'aquest mes podeu veure dos d’aquells plànols, que van ser dibuixats amb finalitats tècniques i avui, en canvi, ens serveixen per saber com era el territori de Cambrils fa un segle i mig. Us convidem a descarregar-vos el document adjunt i a llegir-ho.
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet