Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Navegació << Tornar al menú
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / El document del mes / Fotografia "Rierada del 10 d'octubre del 1994" - octubre 2014

Fotografia "Rierada del 10 d'octubre del 1994" - octubre 2014

El document d'aquest mes d'octubre és una de les milers de fotografies que es van fer durant el dia 10 d'octubre de 1994, en el qual Cambrils va patir una de les rierades més greus de la seva història

Ara fa 20 anys, el dia 10 d'octubre de 1994, Cambrils va patir una de les rierades més catastròfiques de la seva història. Les intenses pluges que van caure a la capçalera de la riera d'Alforja van provocar una gran baixada de les aigües que per primera vegada afectava el curs que s'havia canalitzat entre 1974 i 1976.

Durant hores, l'aigua i el fang van baixar amb força pel llit, el van sobrepassar àmpliament, van inundar els vials de l'entorn, baixos i aparcaments, va arrossegar cotxes, va destrossar ponts, canalitzacions i instal·lacions. Un home va morir i un altre va poder ser salvat del corrent. Les pèrdues materials van ser abundantíssimes i els danys van tardar mesos a reparar-se.

En tota la història de Cambrils, aquesta és la rierada més documentada, també des del punt de vista gràfic. La disponibilitat de càmeres fotogràfiques i de vídeo va provocar que durant totes les hores que va durar, i també en els dies posteriors, moltíssimes persones fessin milers de fotografies. En el seu moment, l'Ajuntament de Cambrils va fer una crida popular i en va recollir 348.

Una d'aquestes és el document protagonista d'aquest mes d'octubre. Us convidem a veure-la, conèixer quins detalls ens aporta sobre aquella rierada i acostar-vos a una de les conseqüències més dures de les rieres de Cambrils.

Comparteix
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet