Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Navegació << Tornar al menú
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / El document del mes / Expedient de l'acte de col·locació de la primera pedra del port de Cambrils (1933) - setembre 2013

Expedient de l'acte de col·locació de la primera pedra del port de Cambrils (1933) - setembre 2013

El document del mes de setembre és un expedient de protocol creat per l'Ajuntament de Cambrils l'any 1933 per organitzar l'acte de posada de la primera pedra del port

Aquest setembre fa 80 anys que es va posar la primera pedra del port de Cambrils. Va ser un acte massiu, solemne i emotiu, que significava per als cambrilencs l'inici de la fi de molts dels problemes del barri de la Platja.

El port, reclamat durant dècades, havia de servir per protegir les barques, permetre que poguessin anar a port cada dia sense haver de triar entre treure-les treballosament a la sorra o anar a ports veïns de més calat. Però també havia de servir per protegir les cases del barri contra els temporals que sovint arribaven a les seves portes i es menjaven una bona part de la platja.

Us convidem a conèixer l'expedient protocol·lari més antic de l'Ajuntament de Cambrils. El van obrir aquell 1933 per organitzar un acte de tanta transcendència com aquest. Hi llegireu el programa d'actes. Hi descobrireu qui va ser convidat a l'acte, com van obtenir els detalls necessaris. I podreu veure-hi la nota de premsa més antiga que s'ha localitzat al fons.

Aquest Document del mes se suma al cicle d'activitats Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions, que l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils organitza aquesta tardor.

Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet