Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Navegació << Tornar al menú
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / El document del mes / Ban per preparar la verema (1860) - agost 2013

Ban per preparar la verema (1860) - agost 2013

El document del mes d'agost és un ban amb mesures municipals per preparar la verema

En el passat, en molts pobles del Camp, l'agost era sinònim d'inici de la verema. Les setmanes de més feina del principal conreu d'una societat eminentment agrícola.

El volum de població que s'hi dedicava i la intensitat de les feines de les setmanes següents portaven l’Ajuntament a prendre mesures preventives. Per això, a la documentació municipal dels segles XVIII i XIX sovintegen documents redactats a finals d’agost en què es limitava la circulació pel terme i l’accés a les vinyes i es prohibia ocupar lliurement els camins. En les èpoques en què l’Ajuntament decidia intervenir en la verema regulant l’ofici de pesador, aquests eren també els dies en què es contractaven les persones que durant les setmanes següents farien aquesta feina sota la vigilància municipal.

Us convidem, doncs, a descobrir la verema a partir d’un tast d’aquests documents del fons de l’Arxiu Municipal de Cambrils.

Biblioteques amb DOAmb aquest Document del mes, l’Arxiu Municipal de Cambrils col·labora en el projecte Biblioteques amb DO, al qual la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils dedicarà el proper mes de setembre.

El Document del mes d’octubre tornarà a estar dedicat a la vinya, com a segona part d’aquesta col·laboració.

Comparteix
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet