Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / Cicles d'activitats / Antoni de Gimbernat i Arbós (1734-1816)

Antoni de Gimbernat i Arbós (1734-1816)

L'any 2016, Cambrils commemora el segon centenari de la mort d'Antoni de Gimbernat i Arbós, fill il·lustre de la ciutat

Amb motiu dels 200 anys de la mort d'Antoni de Gimbernat i Arbós, l'Ajuntament de Cambrils i diverses persones i entitats de Cambrils organitzen un seguit d'activitats que es desenvoluparan al llarg de tot l'any.

A través d'aquestes activitats es posaran sobre la taula la personalitat de Gimbernat, la trajectòria que va seguir per formar-se, les seves aportacions científiques, el valor de la seva tasca en la reorganització de l'ensenyament i l'exercici de la cirurgia.

Tot plegat ha de servir perquè a Cambrils valorem en tot el seu abast la figura d'aquest cambrilenc universal, i fora de Cambrils es conegui de manera més concreta la contribució que Antoni de Gimbernat va fer a la història de la medicina. Una contribució, en definitiva, que va ajudar a l'avenç de la ciència dins del context de la Il·lustració que Europa vivia al segle XVIII.

Us convidem a seguir els actes que s'aniran anunciant al llarg de l'any, a llegir els textos que trobareu recollits en aquest web i a visitar els enllaços que us portaran a recerques realitzades per historiadors i científics de prop i de lluny.

Cambrils, febrer de 2016

Per a més informació, consulteu la web commemorativa del bicentenari de la mort d'Antoni de Gimbernat i Arbós

Contingut relacionat
Comparteix
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet