Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Patrimoni cultural / Difusió del patrimoni cultural / Cicles d'activitats / 1911. Centenari del temporal

1911. Centenari del temporal

L'any 2011, Cambrils va commemorar el temporal de la Candelera, que va afectar tràgicament les costes catalanes i valencianes entre el 31 de gener i el 2 de febrer de 1911. A Cambrils va provocar la mort de quinze mariners i la pèrdua de nombroses embarcacions

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils i diverses entitats locals van organitzar un programa d'actes que va començar coincidint amb el centenari del temporal.

Es va produir una exposició que explica l'abast i conseqüències que va tenir a tota la costa i es van organitzar actes en record dels cambrilencs morts durant l'Any de les Desgràcies.Al document adjunt us podeu descarregar el programa dels actes que es van realitzar.

Un cop acabats els actes a Cambrils, l'exposició va iniciar una itinerància per diferents poblacions. Des de llavors ha passat per Badalona, Barcelona, Vilassar de Mar, Caldes d'Estrac, l'Ametlla de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Reus. Actualment continua itinerant.

El mes de juny de 2012 s'ha encetat una nova via per divulgar tots aquests continguts. El bloc cooperatiu 1911 Memòria viva del temporal permet a les persones, entitats i institucions que investiguen sobre el temporal arreu de les costes catalanes i valencianes difondre de manera conjunta les notícies que van localitzant. El bloc l'administra l'Arxiu Municipal de Cambrils amb la col·laboració del Museu d'Història de Cambrils. Si hi entreu, hi podreu llegir ja des d'ara històries de naufragis, de salvaments i de solidaritat cap a les víctimes d'aquell tràgic temporal que es va produir a la nostra mar.

Comparteix
arxivat sota:
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet