Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Documents d'avui, patrimoni d'ahir, memòria per a demà
Esteu aquí: Inici / Arxiu / Els documents / Fons de l'Ajuntament de Cambrils

Fons de l'Ajuntament de Cambrils

Quina documentació genera l'Ajuntament de Cambrils?

Plànol de zonificació del POUM - retall

Projecte del pas de la línia fèrria per Cambrils (cap a 1860)

Plànol del Port Hotel (expedient 173/61)

Fragment de la matrícula industrial de 1854

Aquest fons recull la documentació que al llarg de la història han generat els òrgans de govern del municipi: el Consell de la Vila (fins al segle XVIII) i l'Ajuntament (des del Decret de Nova Planta fins a l'actualitat).

Consta d'uns 1.941 metres lineals de documentació, en diversos suports i formats: majoritàriament expedients en paper però també negatius fotogràfics, plànols, documentació electrònica en CDs i fins i tot 3 documents sobre pergamí.

Entrada al concert de la Fira (1993)El document més antic que es conserva és el Llibre de les ordinacions tocants als senyors jurats de la vila de Cambrils, que recull les ordenances i reglaments municipals que van ser aprovats pel consell de la Universitat (la màxima autoritat municipal de l'època, precedent de l'actual Ajuntament) des de 1525 fins a 1682.

Façana marítima de Cambrils

La documentació s'organitza segons un quadre de classificació que contempla les diferents funcions que al llarg dels segles ha exercit el govern municipal. Dins del quadre, la documentació s'agrupa a diferents nivells, que corresponen a competències, funcions i tràmits desenvolupats per l'Ajuntament de Cambrils en algun moment de la seva història. Això significa que algunes sèries estan tancades perquè ja no s'hi genera documentació, mentre que sovint cal afegir-hi sèries noves per classificar nous tràmits que es creen.

Podeu descarregar-vos aquest quadre al document adjunt.

Arquejos, llibres de caixa i auxiliars de moviments bancaris (2011)

Segell de la societat La CadiraCastell de focs de la Fira (1996)Programa de les festes de Sant Pere (1929)Minyona dels Dolsa (cap a 1900)Patent de sanitat (1765)Plaça del Pòsit (1946)

Lloguer d'edifici per a escola del Barri de la Platja (1933)Bandera blava a les platges
Padró de 1834Traspàs de poder entre l'últim consistori franquista i el primer consistori democràtic (1979)Acta municipal de 26 d'octubre de 1711
Arxiu Municipal de Cambrils Pl. Ajuntament, 4 43850 - Cambrils Tel. 977 79 45 79 - extensions 3061 i 3062

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet