Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Aparcaments i Mobilitat de Cambrils. APARCAM, SLM / Fitxers / VE / Vehicles elèctrics

Vehicles elèctrics

Què és un vehicle elèctric?

Tenen la consideració de vehicles elèctrics aquells propulsats exclusivament amb energia elèctrica. Els cotxes de propulsió híbrida no endollables o que utilitzen altres tipus de combustibles fòssils no tenen la consideració d'elèctrics.

 

Què és la app APARCAR?

La app APARCAR es una aplicació on l'usuari, un cop registrat, te accés per a poder recarregar els seus vehicles elèctrics a les estacions de recàrrega situades a la via pública de Cambrils. Aquesta aplicació també servei per fer el pagament virtual de l'estacionament regulat de Cambrils i Reus.

 

 

 

 

Què és la t-elèctric?

La t-elèctric és una targeta d'identificació dels usuaris per a poder recarregar els seus vehicles elèctrics a les estacions de recàrrega situades a la via pública de Cambrils. Amb aquesta targeta no només es pot recarregar el vehicle elèctric a Cambrils sinó a tots ELS MUNICIPIS ADHERITS A L’ALIANÇA DE MUNICIPIS PER A LA INTEROPERABILITAT.

 

Punts de recàrrega

- C/ Robert Gerhard (al costat del Patronat de Turisme), punts de recàrrega per a vehicles, motocicletes i bicicletes.
- Pl. de la Vila, punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques.

Com aconseguir la targeta de recàrrega

PRESENCIALMENT
1. Presentar-se amb la fitxa tècnica del vehicle als punts d’entrega*, Omplir el full de sol·licitud corresponent.

ONLINE
1. Entrar a l’oficina virtual de tràmits i clicar a circulació, vehicles i transport i del menú de l'esquerra i després a vehicles elèctrics i omplir el formulari.
2. Imprimir la sol·licitud omplerta i portar-la als punts d’entrega.

En els dos casos, s’entregarà al mateix moment la targeta de recàrrega amb un nombre il·limitat d’hores de recàrrega de bateria de vehicle elèctric.

Aquesta targeta és gratuïta, l’Ajuntament es reserva el dret de modificar, en qualsevol moment i sense previ avís, les condicions d’obtenció i d’ús.

Com aconseguir la targeta de recàrrega *PUNT D'ENTREGA DE LA t-ELECTRIC

OFICINA DE TURISME - Passeig de les Palmeres, 1
TEMPORADA BAIXA: 13/10 al 29/03 de dilluns a diumenge de 9 a 14h
TEMPORADA MITJA: del 30/03 al 28/06 31/08 al 12/10 de dilluns a diumenge de 10 a 13.30h i de 16.30 a 19h
TEMPORADA ALTA: del 9/06 al 30/08 de dilluns a diumenge de 10 a 13h i de 17 a 20.30h

POLICIA LOCAL - Plaça de l'Ajuntament, 4
24h 365 dies

(OAC) OFICINA D’ATENCIÓ AL CIUTADÀ - Plaça de l'Ajuntament, 4
De dilluns a divendres de 8.00 a 14h - dijous de 8.00 a 18h
ESTIU (15/6 al 15/9) De dilluns a divendres de 8.00 a 14h

APARCAM - Avinguda del Sol, 67
De dilluns a divendres de 8 a 15h

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Instruccions d’ús de les estacions de càrrega de vehicles elèctrics:

  1. Comprovar que l'estació es troba en estat espera vehicle, mostrant la figura del vehicle elèctric en la seva pantalla.
  2. Aproximar la targeta al lector situat a la zona indicada, sota la pantalla.
  3. En cas de lectura correcta el pal de càrrega passa a l'estat espera càrrega. En la pantalla apareixerà parpellejant la il·lustració d'un endoll.
  4. Pujar la tapa manualment i connectar el cable en la presa elèctrica desitjada. En el cas que la presa seleccionada sigui la del connector en Mode 3 (Mennekes), aquest es bloqueja i el procés de càrrega comença automàticament.

Si la presa seleccionada és la del connector en Mode 1 (Schuko), col·locar el cable de manera que aquest surti per l'orifici situat en la part central inferior del receptacle, permetent un tancament complet de la tapa.

En produir-se el tancament complet de la tapa, l'estació procedirà al seu bloqueig i iniciarà el subministrament d'energia, passant a l'estat càrrega.

Fi del procés de càrrega
Per concloure el cicle de càrrega, tornar a aproximar la targeta al lector. L'estació interromp el subministrament elèctric i desbloqueja la tapa del receptacle o el connector. Obrir la tapa, extreure el connector i el cable i tancar la tapa. L'estació bloquejarà la tapa i passarà de nou a l'estat espera vehicle.

Pèrdua de subministrament
L'estació disposa d'una alimentació auxiliar que permet mantenir la funcionalitat  bàsica d'aquesta davant pèrdues de subministrament elèctric.

Davant aquesta situació, l'estació indica l'anomalia per en la pantalla:

“ALIMENTACIÓ INTERROMPUDA.
Identifiqui's per desbloquejar la tapa”

Si la pèrdua de subministrament es produeix durant la càrrega, l'estació mantindrà el bloqueig del connector fins a nova identificació. Després d'identificar-se, alliberarà la tapa permetent l'extracció del connector i es procedirà a l'apagat de l'estació.


XARXA PUNTS DE RECÀRREGA ELÈCTRICA

Comparteix
Aparcaments i Mobilitat de Cambrils. APARCAM, SLM Av. del Sol, 67 - 43850 Cambrils - Tarragona T. 977 364 087 - aparcam@aparcam.cat www.aparcam.cat

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet