Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Cambrils recorda Gimbernat
Esteu aquí: Inici / AnyGimbernat / Actes / Programa d'actes

Programa d'actes

El divendres dia 18 de març, a les 20 hores al Centre Cultural i dins de la programació d’actes en motiu de la commemoració dels 200 anys de la mort d’Antoni de Gimbernat i Arbós, es va celebrar la conferència ‘Antoni de Gimbernat: el seu entorn familiar i social’, a càrrec de Laureà Pagarolas i Sabaté, director de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona.

Aquest acte va estar organitzat pel Museu d’Història de Cambrils i l’Antena del Coneixement del Campus Extens URV a Cambrils.

Coincidint amb aquest esdeveniment, des del Departament de Cultura en col·laboració amb l’Arxiu Municipal, es va posar a disposició de tots els usuaris i persones interessades en ampliar els seus coneixements sobre aquest personatge la digitalització del Llibre ‘Els Gimbernat i el Cambrils del segle XVIII’, obra publicada per l’Ajuntament de Cambrils amb la qual el Sr. Pagarolas va guanyar el 1r premi d’Assaig “Vila de Cambrils” - Cambrils 1984 i que va ser publicada al 1985 a través de d’aquest enllaç a la web de l’Ajuntament de Cambrils: http://www.cambrils.cat/cultura/sabiesque/publicacions-locals/els-gimbernat-i-el-cambrils-del-segle-xviii

Tal com deia el Pagarolas, aquesta obra va permetre endinsar-se en l’estudi d’un període concret de la història de Cambrils, el segle XVIII, el moment de més embranzida del país, els anys en què es posaren els fonaments dels temps moderns, en els quals el Dr. Gimbernat va contribuir i projectar des de la medicina universal.

El dijous 9 de juny, a les 20 hores al Centre Cultural, conferència-projecció CIÈNCIA I TECNOLOGIA EN VIDA D'ANTONI DE GIMBERNAT, a càrrec d'Albert Pla, director d'Immersive Adventure i responsable del planetari del Museu Marítim de Barcelona.

Organitza: Museu d'Història de Cambrils i Antena del Coneixement de la URV

El dimarts 11 d'octubre, a les 20 hores al Centre Cultural, conferència PERE VIRGILI, PROTECTOR I MESTRE D'ANTONI DE GIMBERNAT, a càrrec del doctor Rafael Albiol Molné.

Organitza: Museu d'Història de Cambrils, Antena del Coneixement de la URV i Arxiu Municipal de Cambrils.

El dimecres 19 d'octubre, a les 20 hores al Centre Cultural, conferencia SEGLE XVIII: ANTONI DE GIMBERNAT I ARBÓS, a càrrec de l'historiador Manel Tarés Lagunas.

Organitza: Museu d'Història de Cambrils, Antena del Coneixement de la URV i Arxiu Municipal de Cambrils.

El dissabte 22 d'octubre, a les 09 hores, LES PRIMERES PASSES DE GIMBERNAT. Sortida cultural amb desplaçament a Vilallonga del Camp i Cervera per descubrir els orígens acadèmics d'Antoni de Gimbernat.

Sortida de pagament. Informació i inscripció: museu@cambrils.org o telf. 977 794 528.

Punt de trobada: Av. Adelaida (Davant del Palau d'Esports).

El dimecres 26 d'octubre, a les 20 hores al Centre Cultural, conferencia LA PESCA DEL BOU I GIMBERNAT, a càrrec de l'historiador Pedro Otiña Hermoso.

El divendres 4 de novembre, a les 20 hores al Museu Molí de les Tres Eres, inauguració de l'exposició commemorativa ANTONI DE GIMBERNAT, CAMBRILENC IL·LUSTRE.

Organitza: Museu d'Història de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils i Centre d'Estudis Cambrilencs.

El dissabte 19 de novembre, a partir de les 11 hores s'organitzarà a Cambrils una Jornada al voltant del vessant científic de la figura d'Antoni de Gimbernat. Us convidem a llegir-ne la informació: http://www.ramc.cat/agUpload/RAMC%20Pagina%20WEB%20.pdf

Contingut relacionat
Comparteix
Any Gimbernat Cambrils 1816 - 2016

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet