Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Cambrils recorda Gimbernat
Esteu aquí: Inici / AnyGimbernat / Actes / Crònica gràfica de l'Any Gimbernat 1816-2016

Crònica gràfica de l'Any Gimbernat 1816-2016

Les imatges dels actes de l'Any Gimbernat 1816-2016

Acte de cloenda de l'Any Gimbernat

El 13 de febrer de 2017, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils va acollir l’acte de cloenda d’un any ple d’activitats destinades a donar a conèixer i posar en valor el cirurgià cambrilenc, Antoni de Gimbernat i Arbós. La cloenda va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella; Roger Pla Farnós, gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona de l’Institut Català de la Salut i el doctor Pere Mestres, president del comitè organitzador. Per amenitzar l’acte, alumnes de l’Escola de Música de Cambrils van interpretar diverses peces musicals de l’època de Gimbernat.

Acte de cloenda de l'Any Gimbernat - Llegir Més

Jornada Homenatge del 2n Centenari de la mort d'Antoni de Gimbernat i Arbós

El dia 19 de novembre de 2016 es va celebrar una jornada històrica a Cambrils: pel matí, el Dr. Corbella (Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya), el Dr. Guerrero (Societat Catalana d'Història de la medicina), el Dr. Sala i Pedrós (Consorci Sanitari de Terrassa), el Dr. Viejo i el Dr. Mestres (Universität des Saarlandes) van participar en una taula rodona sobre la vida d'Antoni de Gimbernat. A les 13:45 h es va descobrir a l'Hospital "Antoni de Gimbernat" un bust del Dr. Gimbernat cedit per la Universitat Complutense de Madrid. Per la tarda, a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran es va dur a terme una sessió organitzada per la Societat Catalana de Cirurgia sobre el tema "aportacions de l'anatonomia a tècniques quirúrgiques contemporànies". La sessió va ser moderada pel professor Antoni Sitges Serra. Van participar els Drs. Navarro Soto, Serra Aracil, Gil-Vernet Sedó i Pereira Rodríguez.

Jornada Homenatge del 2n Centenari de la mort d'Antoni de Gimbernat i Arbós - Llegir Més

Antoni de Gimbernat, cambrilenc il·lustre

El divendres 4 de novembre es va inaugurar l'exposició homenatge al Museu Molí de les Tres Eres: Antoni de Gimbernat, cambrilenc il·lustre.

Antoni de Gimbernat, cambrilenc il·lustre - Llegir Més

Les primeres passes de Gimbernat

El 22 d'octubre de 2016 un grup de cambrilenques i cambrilencs varem visitar Vilallonga del Camp i Cervera amb l'objectiu de conèixer els espais i les persones que van influir al Dr. Gimbernat durant la seva formació acadèmica.

Les primeres passes de Gimbernat - Llegir Més

Conferència del doctor Rafael Albiol Molné

Conferència del doctor Rafael Albiol Molné

El passat 11 d’octubre de 2016 el doctor Rafael Albiol Molné ens va aproximar a la figura de Pere Virgili, protector i mestre d’Antoni de Gimbernat.

Conferència del doctor Rafael Albiol Molné - Llegir Més

Presentació de l'XIè Cicle de memòria de Tardor

El passat 6 d'octubre l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza Mercè i el regidor de cultura i festes Josep Lluís Abella Hortoneda van presentar el programa de l'XIè Cicle de memòria de tardor dedicat a la figura d'Antoni de Gimbernat

Presentació de l'XIè Cicle de memòria de Tardor - Llegir Més

Presentació Any Gimbernat 1816-2016

Presentació Any Gimbernat 1816-2016

Roda de premsa del 16/02/2016 amb l'alcaldessa de Cambrils, el regidor de Cultura i Festes i el Dr. Pere Mestres Ventura.

Presentació Any Gimbernat 1816-2016 - Llegir Més

Conferència "Antoni de Gimbernat: el seu entorn familiar i social"

Conferència "Antoni de Gimbernat: el seu entorn familiar i social"

La conferència va tenir lloc el 18/03/2016 a càrrec de Laureà Pagarolas i Sabaté, director de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona.

Conferència "Antoni de Gimbernat: el seu entorn familiar i social" - Llegir Més

Comparteix
Any Gimbernat Cambrils 1816 - 2016

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet