Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
Cambrils recorda al Cardenal Vidal i Barraquer
carrer-vidal-i-barraquer
Acte de cloenda: 15 de març de 2019, a les 19:00. Sala de Plens de l'Ajuntament de Cambrils
10725-01 detall signatura Cardenal modificat.jpg
Esteu aquí: Inici / Any Cardenal Vidal i Barraquer / Crònica gràfica de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

Crònica gràfica de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

Inauguració de l'exposició Vidal i Barraquer: diàleg i coherència

El passat 19 d'octubre de 2018 es va inaugurar a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils l'exposició Vidal i Barraquer: diàleg i coherència. L'exposició, comissariada per l'empresa Molècula, recull una mostra fotogràfica que reflecteix la vida i el pensament del Cardenal. Els testimonis de diferents especialistes en la figura de Vidal i Barraquer ens ajuden a entendre millor la importància del Cardenal dins de la societat, la política i l'església a la primera meitat del segle XX. L'acte va comptar amb la participació del Sr. Jordi Agras, cap dels serveis territorials de cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, el Sr. Joan Olivella, Diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona, el Sr. Santi Molera, comissari de l'exposició, el Sr. Josep Lluís Abella, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils i la Sra. Camí Mendoza, Alcaldessa de Cambrils.

Inauguració de l'exposició Vidal i Barraquer: diàleg i coherència - Llegir Més

Vidal i Barraquer, la família i el poble

El Dr. Francesc Vidal-Barraquer i Mayol, nebot-nét del Cardenal, va realitzar la conferència inaugural de les Aules d'Extensió Universitària de la Gent Gran a Cambrils. El ponent va destacar la vessant més familiar i cambrilenca del Cardenal.

Vidal i Barraquer, la família i el poble - Llegir Més

Commemoració del 150è aniversari del bateig del Cardenal Vidal i Barraquer

Missa concelebrada presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujols i Balcells. A l'acte participà la Coral Verge del Camí de Cambrils, que enguany celebra el seu 50è aniversari.

Commemoració del 150è aniversari del bateig del Cardenal Vidal i Barraquer - Llegir Més

Francesc Vidal i Barraquer i el catalanisme

El dimarts 18 de setembre de 2018, Mn Ramon Corts i Blay, sacerdot, historiador i vicerector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, ens va aproximar al coneixement dela persona de Vidal i Barraquer a partir de la documentació localitzada a l'Arxiu Secret del Vaticà.

Francesc Vidal i Barraquer i el catalanisme - Llegir Més

Missa commemorativa del 75è aniversari de la mort del Cardenal

El passat 13 de setembre es va celebrar a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí una Missa commemorativa del 75è aniversari de la mort del Cardenal Vidal i Barraquer. L'acte va estar presidit per Moms. Jaume Pujol i Balcells, Arquebisbe de Tarragona.

Missa commemorativa del 75è aniversari de la mort del Cardenal - Llegir Més

Inauguració de l'exposició Verdaguer segrestat

El passat 30 d'agost de 2018 es va inaugurar al Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils l'exposició Verdaguer segrestat. L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició (1931-1977) i presenta com el poeta va ser instrumentalitzat pel franquisme. El govern de Franco, des del primer moment, va presentar Verdaguer com un geni de la nació española, just en el mateix període que Vidal i Barraquer more a l’exil. Es podrà visitar fins el dia 4 de novembre.

Inauguració de l'exposició Verdaguer segrestat - Llegir Més

Concert d'homenatge a Vidal i Barraquer i Muntanyola, a Salou

El passat 13 de juliol de 2018 es va realitzar a l'església de Santa Maria del Mar un concert homenatge al Cardenal Vidal i Barraquer i a Mn. Muntanyola. Entre altres temes, el Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona, interpretaren a peça d’homenatge “El prevere i el cardenal” de Josep-Enric Peris.

Concert d'homenatge a Vidal i Barraquer i Muntanyola, a Salou - Llegir Més

La solitud de reinventar-se

El dijous 21 de juny de 2018, Manuel M. Fuentes, reconegut historiador i director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, va oferir la conferència “La solitud de reinventar-se”, relaconada amb la vida i el pensament del cardenal Vidal i Barraquer.

La solitud de reinventar-se - Llegir Més

Hereus d'un cardenal proscrit

El dijous 7 de juny de 2018 a l’Auditori de la Diputació de Tarragona es va presentar el documental ‘Hereus d’un cardenal proscrit’ sobre la resistència de l’església tarragonina al franquisme durant el període que comprèn l’exili del cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer i la tornada de les seves despulles a Tarragona. L’acte va comptar amb la presència de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, l’alcaldessa de Cambrils Camí Mendoza, així com diversos membres de la comissió organitzadora de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer en motiu de la celebració del 150è aniversari del naixement del nostre cardenal i el 75è aniversari de la seva mort. El documental ha estat dirigit per Llúcia Oliva i realitzat per Germen Coll.

Hereus d'un cardenal proscrit - Llegir Més

Presentació del llibre "Vidal i Barraquer, cardenal de la pau" a Reus

El passat diumenge 27 de maig de 2018 es va presentar a la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus la reedició del llibre de Mn. Muntanyola "Vidal i Barraquer, cardenal de la pau". L'acte de presentació va anar a càrrec de l'ex-conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Maria Pujals. També van intervenir l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que a més portava la representació del President de la Diputació, Mn. Pere Dalmau, rector de la parròquina de Sant Joan, i el regidor de Cultura cambrilenc, Josep Lluís Abella. El Comissionat de l’any Muntanyola, Josep M. Vallès, va llegir unes paraules del pare Josep Massot. Entre el públic s’hi trobaven els alcaldes de Montblanc, Josep Andreu, el de l’Espluga de Francolí, David Rovira, Mn. Joan Anton Cedó prior de Sant Pere de Reus, Regidores de l’ajuntament de Reus, el Comissionat de l’Any cardenal Vidal i Barraquer, Josep M. Panicello, entre altres autoritats.

Presentació del llibre "Vidal i Barraquer, cardenal de la pau" a Reus - Llegir Més

CONCERT “EL CARDENAL PROSCRIT” A LA SELVA DEL CAMP

El passat divendres 25 de maig es va celebrar a l’església de Sant Andreu, de la Selva del Camp, un concert amb motiu del centenari del naixement de Mn. Ramon Muntanyola (1917-1973) i el 150è aniversari del naixement i el 75é de la mort del cardenal Vidal i Barraquer (1868-1943). La coral Schola Catorum, dirigida per Joan M. Vilalta Masdeu, va interpretar l’obra “El cardenal proscrit” amb lletra de Mn. Ramon Muntanyola i música del Monsenyor Valentí Miserachs, que va assistir a la interpretació. El programa va constar d’una sèrie de nadales i una sardana, totes amb lletra de Mn. Muntanyola. A continuació es va llegir el testament espiritual del cardenal Vidal i Barraquer i el poema “En la mort del cardenal Vidal i Barraquer”, també de Mn. Muntanyola. Tos seguit l’Schola Cantorum, de la Selva del Camp, va interpretar per primera vegada al municipi la partitura esmentada. Aquesta obra havia estat estrenada el 3 de febrer de 2018 al Monestir de Poblet en l’acte de cloenda de l’any Muntanyola. El nombrós públic assistent va aplaudir llargament l’actuació de la coral que va fer una molt bona interpretació, no exenta d’una gran dificultat técnica. Al concert hi va assistir en representació de la Comissió de l’Any Vidal i Barraquer, el seu Comissinat Josep M. Panicello. També hi eren presents l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira i el Comissionat de l’Any Muntanyola, Josep M. Vallès.

CONCERT “EL CARDENAL PROSCRIT” A LA SELVA DEL CAMP - Llegir Més

Presentació del llibre "Vidal i Barraquer, Cardenal de la pau" a Cambrils

El 15 de maig de 2018, en el dia que es complien 40 anys del retorn de les restes mortals del Cardenal a Catalunya, es va presentar la reedició del llibre "Vidal i Barraquer, Cardenal de la Pau", de mossèn Ramon Muntanyola. La reedició presenta aportacions fetes pel pare Josep Massot i va ser publicat per l'Abadia de Montserrat. L'acte va ser conduït per l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i la presentació va anar a càrrec de mossèn Armand Puig, Rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. L'acte va comptar amb la presència del director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, el regidor de Cultura, Lluís Abella i Joan Maria Pujals, exconseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, que va llegir una carta del pare Massot.

Presentació del llibre "Vidal i Barraquer, Cardenal de la pau" a Cambrils - Llegir Més

Presentació del llibre de Mn. Muntanyola Vidal i Barraquer, cardenal de la pau

El passat 3 de maig de 2018 a l'església de Sant Agustí de Tarragona es va presentar la reedició del llibre de Mn. Muntanyola Vidal i Barraquer, cardenal de la pau. La presentació va anar a càrrec de Mn. Manel Fuentes Gasó, canonge i director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona. L'acte va ser conduït pel Sr. Carles Baches, president dels Gogistes Tarragonins. L'acte va comptar amb la participació de l'Arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol Balcells, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i Tous i l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros Casanova.

Presentació del llibre de Mn. Muntanyola Vidal i Barraquer, cardenal de la pau - Llegir Més

El Cardenal proscrit

El passat 29 d'abril a l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Reus es va interpretar El Cardenal proscrit. Aquesta obra va ser escrita pel sacerdot i poeta Mn. Ramon Muntanyola i Llorach i musicat per Monsenyor Valentí Miserachs. La interpretació va anar a càrrec de l'Schola Cantorum de La Selva del Camp.

El Cardenal proscrit - Llegir Més

Presentació Any Cardenal Vidal i Barraquer

El 24 d'abril es va presentar oficialment l'Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Presentació Any Cardenal Vidal i Barraquer - Llegir Més

Reunió de la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer

El 14 de març es va reunir la Comissió per tal de configurar el programa d'actes de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer.

Reunió de la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer - Llegir Més

Comparteix
Contacteu amb la Comissió Any Cardenal Vidal i Barraquer: anycardenal2018@cambrils.org

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet

La seva privacitat és important per nosaltres

Aquest lloc web utilitza tecnologies, com les cookies, per obtenir informació sobre les audiències que veuen els anuncis i el contingut, entre altres coses. Feu clic a continuació per autoritzar l'ús d'aquesta tecnologia i el processament de les seves dades personals per a aquests fins.

La seva privacitat és important per nosaltres

Pot establir les seves preferencies i consentiments depenent de com vol que s'utilitzin les seves dades segons els fins detallats a continuació.
Cookies Tècniques

__ac

Cookie generada per mantenir la sessió activa. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

tree-s

Cookie que controla la navegació. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

I18N_LANGUAGE

Cookie generada per mostrar traduccions segons l'idioma del web. Un cop la sessió es tanca la cookie expira.

cb-enabled

Cookie tècnica i estrictament necessària que conté el valor de si s'ha acceptat la instal·lació de cookies. Expira al cap d'un any

Cookies Analítiques

Google Analytics

Cookie analítica que medeix cóm interactuen els usuaris amb el contingut de la pàgina web.

Les cookies generades per google analytics son les següents:

  • _ga  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira als 2 anys.
  • _gid  S'utilitza per distingir als usuaris. Expira al cap d'un dia.
  • _gat  S'utilitza per limitar el percentatge de les sol·licituds. Expira després d'1 minut.
  • _gac_  Inclou informació de la campanya relativa a l'usuari. Expira als 90 dies.
Cookies de Tercers

Google Translator

Cookie de Google que permet mostrar traduccions de la web a altres idiomes.

Les cookies generades per google translator son les següents:

  • googtrans  Emmagatzema l'idioma al que es vol traduir la web. Expira al tancar la sessió.
  • googtransopt  Emmagatzema les preferències de l'usuari. Expira als 2 anys.