Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
Parcs
Les platges a Cambrils
Turisme esportiu a Cambrils
Esteu aquí: Inici / Turisme / Vacances / Gastronomia / Receptes de Cambrils / Suquet de Peix de Cambrils

Suquet de Peix de Cambrils

Per a 4 persones.

Ingredients:

  • 3/4 de kg de lluerna
  • 3/4 de kg de cap roig
  • 8 escamarlans
  • 1/2 kg de pelut ( crancs blancs de fondo, Galeres, cintes )
  • 1 kg de patates
  • Oli d’oliva verge
  • Fideus i arròs
  • Sal

 

Per a la picada :

  • 6 alls
  • 1 nyora
  • 5 grans de pebre negre
  • Safrà
  • 2 tomàquets madurs pelats

 

Preparació :

Per fer la picada, escaldeu les tomaques i la nyora per extraure’n la polpa. Barregeu-ho amb els alls, el pebre en gra i el safrà ( molt poc ). Tritureu-ho en un morter o en una picadora elèctrica.

 

Per fer el caldo, poseu oli en una cassola i sofregiu-hi la picada. Afegiu-hi aigua i sal, i els peixos del pelut. Deixeu-ho bullir ½ hora. A continuació, afegiu-hi les patates tallades a daus, i la lluerna i el cap roig tallats, i deuxeu-ho bullir uns 15 o 20 minuts més. Rectifiqueu-ho de sal. Seguidament, coleu-ho, i seleccioneu el Peix fi  i les patates. Amb el caldo obtingut prepareu fideus rossos o rossejat.

 

Per elaborar els fideus rossos o el rossejat, poseu oli en una cassola, i daureu els fideus o l’arròs ( uns 250 gr.), remenant-ho contínuament per a que no es cremi. Afegiu-hi el caldo fins que els fideus o l’arròs quedin ben cuits.

 

Podeu acompanyar tant el Peix com l’arròs o els fideus amb allioli.

Comparteix
Patronat de Turisme de Cambrils Passeig de les Palmeres, 1 43850 Cambrils Tel. 977 79 23 07 Fax. 977 79 26 25

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet