Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Serveis / Salut Pública / Programa d'activitats en matèria de salut i igualtat

Programa en matèria de Salut i Coeducació als centres educatius

Dins del Programa en promoció de la salut de l’Ajuntament de Cambrils es treballen un projecte/servei composat d'un conjunt d'activitats en matèria de Salut i Coeducació als centres educatius de Cambrils on l'objectiu és promoure la salut i prevenir futures conductes o actituds de risc en relació a la seva salut així com fomentar la igualtat d’oportunitats entre els nens/es i els nois/es. El projecte es treballa conjuntament entre l’Àrea de Salut Pública i l’Àrea de Polítiques d’Igualtat.

Enguany el Programa té dos vessants diferenciades, el treball en coeducació i el treball en matèria de salut.

A continuació veureu l’oferta en matèria d’igualtat entre homes i dones, la coeducació, la diversitat sexual i la identitat de gènere.

PRIMÀRIA

SECUNDÀRIA

Activitat: Conta Contes “El tresor del Drac Rebuf”

A càrrec de: Silvia Palazón

Alumnat: 1r de primària

Ubicació: Sala diàfana (sala de psicomotricitat, gimnàs, biblioteca, que l’alumnat puguin seure al terra)

Dates: març 2018

Duració de l’activitat: 1h

Activitat: Teatre fòrum “És de Conya?”

A càrrec de: Nus teatre i Acció Social

Alumnat: 3è d’ESO

Ubicació: Sal d’actes del Casal de la Gent Gran

Dates: març 2018

Duració de l’activitat: 1,30h

Activitat: Conta Contes “El tigre i el gos”

A càrrec de: Silvia Palazón

Alumnat: 2n de primària

Ubicació: Sala diàfana (sala de psicomotricitat, gimnàs, biblioteca, que l’alumnat puguin seure al terra)

Dates: novembre 2018

Duració de l’activitat: 1h

Activitat: Teatre fòrum “I què, I què”

A càrrec de: Nus teatre i Acció Social

Alumnat: 2n d’ESO

Ubicació: Sal d’actes del Casal de la Gent Gran

Dates: maig 2018

Duració de l’activitat: 1,30h


DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS:

Conta Contes “El tresor del Drac Rebuf”

Es fonamental socialitzar als nens i nens, mostrant-los el valor de la diferència i la igualtat de tracte i d’oportunitats, a través de nous referents on nens i nenes es mostren des de les emocions i les fortaleses personals que ambdós tenen.  Aquest conta contes fomenta el trencament dels estereotips de gènere en l’alumnat, mostrant, en aquest cas que les nenes son també persones valentes, decidies, lliures, autònomes, heroïnes.

Conta Contes “El tigre i el gos”

El conte “El tigre i el gos” ens permet veure com a través del simbolisme i la metàfora, mitjançant els seus personatges, es manifesta l per un costat la figura que representa la violència masclista: maltractament psicològic (insults, menyspreus, humiliacions, amenaça d’agressió física), control i domini, aïllament i abús social i ambiental, abús econòmic i destrucció de l’autoestima, però també la que representa la igualtat i respecte, la confiança i recolzament, la honestedat i responsabilitat.

Teatre fòrum “És de Conya?”

A través d’aquest obra de teatre i  de les històries que ens explicaran els diferents personatges, s’abordaran  aspectes claus  en l’etapa adolescent com són el trencament dels estereotips de gènere en tots els àmbits, l’amor romàntic amb el qüestionament de l’heterosexualitat com  mandat de gènere, la gelosia, el control i totes les formes de violència subtil i no tan subtil que es poden donar en les relacions de parella. La finalitat d’aquest obra de teatre és fomentar, en la part del fòrum, la reflexió i el debat per tal de promoure relacions afectives basades en la igualtat, la llibertat, el respecte i la confiança mútua.

Teatre fòrum “I què, I què”

Al principi de l’espectacle es tria una problemàtica social, a partir de la qual el públic plantejarà diferents anècdotes o experiències que hagi viscut. Situacions difícils, violentes o complexes, que no tenien una resolució fàcil.

Dalt de l’escenari, es dona vida a aquestes històries, explorant el nivell micro de les situacions quotidianes per a entendre-les des d’una mirada global. En un segon moment el protagonisme recau en les persones del públic, que passen a ser espectactrius. Participaran de manera activa en el debat i tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari per a provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que tenen els personatges que encarnen. Així, es converteix en un assaig col·lectiu per a l’acció real, una forma de transformar la realitat des de la possibilitat de provar.

A QUI VA DIRIGIT?

Centres educatius de primària i secundària de Cambrils

OBJECTIUS

  • Proporcionar les habilitats i els coneixements necessaris per prendre decisions responsables respecte a la pròpia salut, així com afavorir actituds positives cap a l'adquisició d'estils de vida saludables.
  • Prevenir l'aparició de les principals conductes de risc, relacionades amb el consum de drogues, alimentació, sexualitat i afectivitat dels adolescents.
  • Sensibilitzar a l'equip directiu i al professorat dels centres educatius de la necessitat i possibilitat d'aplicar projectes de promoció i prevenció de la salut als alumnes.
  • Afavorir la construcció d’un projecte individual-col·lectiu basat en la igualtat de nens/nenes i nois/es.
  • Fomentar l’eliminació d’estereotips o idees preconcebudes sobre les característiques que han de tenir les nenes i els nens, els nois i les noies, les dones i els homes, per tal de construir un desenvolupament personal i una construcció social comuna i no enfrontada.
  • Fomentar el diàleg, el respecte i la tolerància, com a garantia per a la prevenció de la violència.

 

COM S'HI POT ACCEDIR?

A través dels centres educatius: Escola Joan Ardèvol, Escola Marinada, Escola Cambrils, Escola Guillem de Fortuny, Escola Mas Clariana, Escola La Bòbila, Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, INS Cambrils, INS Ramon Berenguer IV, INS Mar de la Frau.

 

La oferta en matèria de salut es publicarà pròximament.

Programa en matèria de Salut i Coeducació als centres educatius

Comparteix
arxivat sota: , ,
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet