Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ciutat / Història / Creixement demogràfic

Creixement demogràfic

Tot i així, a partir del segle XVIII es produeix un creixement demogràfic que es veu reflectit a Cambrils amb l'aparició de ravals fora del perímetre emmurallat. A la vegada, gràcies també a la construcció al segle XVII de la Torre del Port o dels Moros, es va començar a ocupar l'actual barri antic del port de Cambrils.


Durant segles arran de mar havia estat un lloc molt perillós per viure-hi a causa dels constants atacs pirates. Sovint segrestaven o mataven els pescadors o altra gent que no tenia temps de refugiar-se dins el recinte emmurallat on vivien.

També els aleshores petits nuclis medievals de Mas d'en Bisbe, Vilagrassa i Vilafortuny, aquest darrer amb església i castell propi, varen sofrir l'embat de la pirateria, fet que va ser decisiu per impedir un desenvolupament de la seva població, situació que desembocà en l'annexió el segle XIX al municipi de Cambrils.

Amb el temps i una vegada passat el perill, les famílies de pescadors i mariners anaren construint cases al voltant de l'esmentada Torre del Port o dels Moros, la qual cosa fou l'origen del barri, que, segles després, veurà construir el port de refugi, finalitzat a mitjan segle XX i un dels actuals indrets més identificatius de Cambrils.


Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet