Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ciutat / Dades de la ciutat / Nuclis urbans

Nuclis urbans

És una ciutat en plena expansió, que té una longitud d'aproximadament 9 km., i una mitjana d'amplada d'un quilòmetre.

El centre urbà de Cambrils. Els seus 2 nuclis urbans originals (la Vila i la Marina) estant pràcticament fusionat en un sol centre urbà, si bé encara es conserven alguns trets sociològics i arquitectònics diferencials. El nucli de la Vila s'ha expendit amb nous barris (La Perellada, el Pinaret, lo Raval de Gràcia, l'Eixample de la Vila, la Pallisa o barri del mercat, el Nou Cambrils); en tant que el de la Marina ho ha fet amb els de l'Eixample del Port o barri de la Roda, el Prat d'en Forés, Cambrils Badia, Cavet, etc.)

 

Vilafortuny i la zona de llevant. A la zona de llevant de Cambrils, la urbanització Vilafortuny Platja va ser l'embrió de les diverses urbanitzacions que actualment estant a la zona: Vilafortuny 2; Proacosa; Baronia; Els Tallats; Jardins de Vilafortuny; Mas d'en Bosch; Castells de Vilafortuny; Els ametllers; Pinar de Vilafortuny, etc. Tanmateix, la carretera que unia Cambrils amb Salou s'ha convertit en una via urbana al edificar-se a ambdós costats.

 

La zona de ponent. En aquella zona, els barris i urbanitzacions són l'Horta de Santa Maria; l'Albereda; la Llosa; Eldorado platja; Marcambrils; La Dorada; Tarraco; i Cambrils Mediterrània.

 

Dels 4761 habitants amb què comptava Cambrils l'any 1960, actualment la població censada està al 2010 entorn als 32.500 habitants, si bé la quantitat real de resident és superior. Durant els períodes més intensos de l'època turística, Cambrils pot superar els 100.000 habitants.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet