Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Participants en el Voluntariat per la llengua i alumnat descobreixen la història de Cambrils

Participants en el Voluntariat per la llengua i alumnat descobreixen la història de Cambrils

Un grup de 25 voluntaris, aprenents i alumnes van visitar dissabte el Molí de les Tres Eres i el Museu Agrícola
Data de publicació: 28/11/2017
Temàtica: Cultura, Destacat

Un grup grup de vint-i-cinc persones format per voluntaris, aprenents i alumnes del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, i especialment del Servei Local de català de Cambrils,  va participar dissabte, 25 de novembre, en una visita guiada a dos espais museístics de Cambrils: el Molí de les Tres Eres i el Museu Agrícola.

La visita va començar a les 11 h al Molí de les Tres Eres, seu del Museu d’Història de Cambrils. Allí van poder descobrir l’origen i la funció d’aquest edifici: un antic molí de farina que data del segle XIII. El guia, a banda d’explicar-los detalladament com era el procés d’elaboració d’aquest producte, els va fer una demostració real de com funcionava el molí, que van trobar molt curiosa.

Acabada aquesta explicació, es van dirigir junts fins a l’antic celler del municipi, un edifici modernista construït el 1920 i que actualment acull el Museu Agrícola de Cambrils. Allí van descobrir els processos d’elaboració del vi i de l’oli (els dos productes que s’hi feien), la maquinària que s’utilitzava, els espais on es guardaven, així com els desenllaços diferents que van tenir aquests dos productes, ja que el vi va deixar de fer-s’hi els anys 90 i l’oli, en canvi, es segueix produint en una altra cooperativa construïda posteriorment.  Al final de la visita van poder gaudir d’un tast d’aquest oli elaborat a Cambrils entre converses disteses i intercanvis d’impressions d’aquest matí tan complet.

El Museu d’Història de Cambrils és una entitat col·laboradora amb el Voluntariat per la llengua, per la qual cosa alumnat i voluntariat van poder gaudir d’aquesta visita gratuïtament. Així mateix, els participants en el VxL de l’Àrea de Reus poden gaudir d’un 50% de descompte en el preu de les entrades la resta de l’any.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet