Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Les banderes blaves ja onegen a les platges de Cambrils

Les banderes blaves ja onegen a les platges de Cambrils

El municipi manté les quatre banderes assolides: Vilafortuny- l’Esquirol, Cavet, Prat d’en Forés i la Llosa-l’Ardíaca
Data de publicació: 04/07/2016
Temàtica: Destacat, Turisme

Les quatre banderes blaves ja onegen a les platges cambrilenques. El municipi repeteix doncs, amb aquesta certificació que garanteix la qualitat i els serveis a les platges del municipi.

Aquest matí s’ha fet l’acte simbòlic d’hissar les banderes de la mà de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; i el regidor de Serveis, Antonio Laguna i la regidora de Seguretat, Yolanda Quílez. L’acte central, que ha tingut lloc a la platja del Regueral, ha comptat amb la presència de membres de l’empresa de salvament i socorrisme, així com també integrants  de la patrulla de Costes de la Policia Local i personal de neteja de platges.

Cambrils manté la bandera blava recuperada l’any passat a la platja la Llosa- l’Ardíaca, que se suma a les de Vilafortuny- l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral. També cal destacar que Cambrils manté també la categoria al port esportiu del Club Nàutic.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha reivindicat l’excel·lència i la qualitat de les platges cambrilenques i dels serveis que s’hi ofereixen, com un dels principals atractius turístics de la ciutat. Alhora, ha agraït la implicació de les persones que treballen en la zona, ja sigui des del servei de socorrisme, patrulla de platges de la Policia Local i neteja de platges per fer possible aquesta qualitat del litoral cambrilenc. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha destacat la importància que Cambrils mantingui un any més els distintius i ha destacat que això és possible gràcies als serveis que any rera any són una realitat a les platges del municipi.

Les banderes blaves són un distintiu de la qualitat mediambiental i de serveis que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. La finalitat última del lliurament d’aquestes distincions és garantir, valorar i premiar aquells municipis i clubs que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent. Periòdicament es realitzen analítiques per garantir aquesta excel·lència de l’aigua.

 

Prevenció, salvament i socorrisme

Alguns dels equipaments que tenen aquestes platges durant temporada són servei de socorrisme, passarel·les i accessos a persones amb mobilitat reduïda, ludoteca, punts d’informació, activitats mediambientals, un servei de neteja més complert, equips de dutxes i rentapeus, entre d’altres.

En concret, el servei de prevenció, salvament i socorrisme s’ofereix des del 15 de juny fins el 15 de setembre, de dilluns a diumenge. Prèviament ja s’havia ofert el servei de socorrisme durant els caps de setmana del 4 i 5 de juny i de l’11 i 12 de juny. El servei s’allargarà també tots els caps de setmana del mes de setembre.

Enguany, l’empresa encarregada del servei és Aunar Group 2009. Compten amb divuit socorristes als quals s’hi sumen dos tècnics de transport sanitari. Pel que fa a l’equipament, compten amb torres de control i cadires de vigilància i de centres de coordinació a la Llosa, Prat d’en Forés- Regueral, Cavet, Vilafortuny i Esquirol.

 

Patrulla de Platges

Per tal de garantir la seguretat a les platges, els serveis d’estiu es complementen amb la Policia Local Costera que durant els mesos de juliol, agost i fins a l’11 de setembre, realitzen tasques de vigilància i de prevenció a les platges de la localitat. En total es destinen 6 agents a aquestes tasques específiques.

 

Ludoteca

El servei de ludoteca està ubicat a la Platja del Cavet. Es va obrir el passat divendres 1 de juliol i es tancarà el 31 d’agost. L’horari del servei és de 10.30h a 13.30h i de 17 a 19h. Durant aquestes cinc hores els infants podran gaudir de tallers, jocs i activitats, per tal de dinamitzar la seva estada a la platja. A més, disposaran de polseres identificatives. Durant el servei podrà haver un màxim de 15 infants d’edats compreses entre els 4 i 10 anys.

 

Cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda

Per tal de garantir l’accés a la platja a les persones amb mobilitat reduida, es contemplen les passarel·les, així com les quatre cadires amfíbies a Vilafortuny, Cavet, Regueral i la Llosa per tal que aquestes persones amb problemes de mobilitat també puguin gaudir dels banys al mar. Tot i que aquestes cadires estaran disponibles tots els dies, sense reserva prèvia, cal recordar que només se’n podrà fer ús quan onegi la bandera verda.

 

Platja per a gossos

Aquest estiu els gossos podran accedir a la platja, en concret, a la platja de la desembocadura de la riera d’Alforja, en el tram delimitat pel pont de la riera i el Passeig La Salle, assenyalat degudament. Els propietaris hauran de complir la normativa vigent en matèria de protecció i tinença d’animals domèstics, especialment pel que fa a la recollida d’excrements. Les infraccions poden comportar sancions.

 

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet