Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L’associació Aixopluc organitza una conferència-col·loqui per ajudar a viure el final de la vida

L’associació Aixopluc organitza una conferència-col·loqui per ajudar a viure el final de la vida

Les xerrades a càrrec de diferents experts tindran lloc al Casal de la Gent Gran el proper dilluns 20 de març. L’objectiu és donar suport a les persones que pateixen un dol anticipat perquè s’acosta la mort d’un ésser estimat. La jornada compta amb la col·laboració del Consorci Sanitari Garraf, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat i el Banc del Temps.
Data de publicació: 16/03/2017
Temàtica: Benestar social, Destacat, Participació

L’associació cambrilenca Aixopluc ha impulsat la conferència col·loqui “Ajudar a Viure el final de la Vida”, que tindrà lloc al Casal Municipal de la Gent Gran el proper dilluns 20 de març de les 17 a les 19:30 hores.

La secretària de l’entitat, l’infermera Loli Domínguez, ha explicat que la voluntat de fer aquesta Jornada és fruit de la necessitat mostrada per les persones que han demanat ajuda i suport emocional en el dolor davant del dol anticipat al final de la vida d’un ésser estimat. Cal entendre el dol anticipat com el procés emocional de pèrdua que es viu, tot i que encara no s’ha produït la pèrdua de la persona estimada. És un dol que també necessita atenció tan com el dol davant la pèrdua real. L’objectiu és donar informació d’acompanyament i donar suport emocional a totes les persones, per anar assumint i acceptant, dia a dia, la pèrdua d’un ésser estimat al final de la seva vida.

D’altra banda, la idea també sorgeix de les moltes converses i reunions amb diverses persones i institucions que treballen en aquesta línia, com són: l’Hospital Residència Sant Camil del Consorci Sanitari del Garraf, per l’atenció psicosocial i espiritual del malat i de la seva família en el context hospitalari; l’Hospital Lleuger de Cambrils, per l’atenció i el seguiment del malat i la seva família en el context domiciliari, i els propis familiars i particulars, en la seva experiència personal per haver acompanyat un ésser estimat al final de la vida.

Per últim, Domínguez ha explicat que des d’Aixopluc també volen que la trobada serveixi com a agraïment a totes les persones que durant els dos anys de funcionament de l’associació els han demanat ajuda i comprensió en el seu procés de dol i que en uns moments tan difícils han posat la seva confiança en ells. “També volem demanar disculpees si en algun moment no hem sabut arribar prou al cor d’una persona, nosaltres hem après una mica més sobre el que cal recórrer per arribar al cor de la persona que pateix”, ha conclòs la infermera.

Des del Punt de Voluntariat de Cambrils, dins l’Àrea de Participació Ciutadana, podeu obtenir més informació sobre aquesta i altres entitats socials del municipi i sobre la tasca fonamental que hi tenen els voluntaris i voluntàries.

Aixopluc es va presentar el gener del 2015. Podeu ampliar la informació sobre l’associació amb aquesta nota de premsa.

PROGRAMA

17h Benvinguda
Sr. Apel.les Carod Rovira, president d’AIXOPLUC i advocat

17h15 Inauguració.
Dra. Lidia Ríos Vallés, directora de l´Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils

17h30 Conferència “Atenció psicosocial i espiritual al final de la vida en el context hospitalari”
Sra. Cruz Sánchez Julvé, Psicòloga. EAPS Consorci Sanitari Garraf. Hospital Residència Sant Camil

18h “Atenció i seguiment al malat i família en el context domiciliari”
Sra. Eugenia Franch, infermera de l´hospital Lleuger de Cambrils

18h30 “Experiència personal d’acompanyament d’un ésser estimat al final de la vida”
Sra. Montserrat Manyé, presidenta de Banc del Temps de Cambrils, experta en teràpies alternatives

19h Presentació del Projecte d´AIXOPLUC, Escolta Activa de Cambrils
Sra. Loli Dominguez infermera, secretaria d´AIXOPLUC

19h15 Cloenda
Sra. Camí Mendoza Mercè, alcaldessa de Cambrils.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet