Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L’Ajuntament presenta el Pla Municipal per a la Igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes de Cambrils

L’Ajuntament presenta el Pla Municipal per a la Igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes de Cambrils

El pla per els propers quatre anys preveu 76 accions agrupades en set línies estratègiques
Data de publicació: 12/03/2018
Temàtica: Destacat, Igualtat

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Igualtat, Josep Maria Vallès; la tècnica d’Igualtat, Mònica Romano, i les responsables de Genera Innovació, han presentat avui el Pla Municipal per a la Igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes de Cambrils 2018-2020.  Aquest document és l’estratègia d’acció municipal, amb acció transversal, destinada a assolir la igualtat real entre dones i homes en l’àmbit del municipi.

L’alcaldessa de Cambrils ha destacat la importància d’implementar polítiques per combatre la persistència i la reproducció de les desigualtats de gènere i promoure una societat veritablement igualitària. Mendoza també ha recordat la feina feta fins ara per l’àrea de Polítiques d’Igualtat amb accions com  les formacions per a la capacitació del personal de l’Ajuntament.

“Aquesta veritable transformació de la nostra organització, on la igualtat de gènere és un valor cabdal, representarà indubtablement una transformació social del nostre municipi en aquest sentit, per les polítiques públiques interdepartamentals que les portaran ja integrades i perquè, com administració i garant dels drets fonamentals, som un mirall per a la ciutadania”, ha conclòs.

En la mateixa línia, el regidor d’Igualtat ha parlat del “ferm compromís” del govern a favor de la igualtat de gènere. “De ben segur, que la consolidació i la implementació progressiva de les accions que integren aquest pla, ens permetrà avançar en l’eradicació de les múltiples desigualtats de gènere que encara pateixen les dones”, ha afirmat.

El pla disposa de set línies estratègiques i preveu 76 accions, de les quals 20 es duran a terme a curt termini, 46 a mig termini i 10 a llarg termini. Les línies estratègiques són: salut i serveis socials; educació i formació; espai domèstic i treball reproductiu; àmbit sòcio-econòmic i món laboral; urbanisme habitatge i mobilitat; temps lliure i participació en la comunitat; urbanisme, mobilitat i seguretat ciutadana, i violència de gènere.

Aquest pla parteix d’una diagnosi de gènere del municipi i d’un ampli procés participatiu que incloure la realització de diverses sessions de treball amb personal tècnic, polític, educatiu, policial, teixit empresarial i associatiu, amb participació d’entitats socials, culturals, associacions de dones i associacions veïnals.

En paral·lel a aquesta tasca diagnòstica, es va dur a terme una enquesta ciutadana i es van recopilar múltiples dades institucionals per poder disposar d’una radiografia ajustada a la realitat i les necessitats de la nostra societat amb perspectiva de gènere.

El resultat d’aquest procés va ser una diagnosi molt acurada que ha permès dissenyar un Pla Municipal que implica a tota l’estructura organitzativa de l’Ajuntament. Amb les accions que progressivament s’aniran implementant, s’aniran assolint i consolidant accions, projectes, serveis i, sobretot, una metodologia de treball basada en la incorporació de la perspectiva de gènere que ha de garantir la igualtat real i efectiva de les dones i els homes a Cambrils.

En aquesta metodologia de treball, l’àrea de polítiques d’igualtat del Departament transversal de Salut i Dret Cívics, és una peça clau per la seva especialització, i permetrà, com a fet fins ara, que els diferents departaments disposin de formació continuada, assessorament i orientacions per la implementació d’aquesta metodologia en els diferents  departaments i/o àrees de treball.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet