Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L’Ajuntament ofereix a les escoles un taller que utilitza els contes per fomentar la igualtat

L’Ajuntament ofereix a les escoles un taller que utilitza els contes per fomentar la igualtat

“El tresor del Drac Rebuf” mostra a l’alumnat de 1r el valor de la diferència i la igualtat de tracte i d’oportunitats a través de nous referents. L’activitat ja ha passat per Bòbila i Joan Ardèvol i els propers dies arribarà a Mas Clariana, Marinada, Guillem Fortuny, Cambrils i Vidal i Barraquer.
Data de publicació: 13/03/2018
Temàtica: Destacat, Drets Cívics, Igualtat

El Departament de Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils ofereix un taller coeducatiu adreçat a l’alumnat de 1r de primària per fomentar la igualtat. Aquest taller és una de les activitats complementàries al voltant de la Setmana per a la Igualtat de Gènere 2018 i emmarcat en el Programa d’activitats en matèria de salut i igualtat pel curs escolar 2017-2018.

L’activitat “el tresor del Drac Rebuf”, que utilitza els contes com a eina educativa per fomentar la igualtat i disminuir les conductes de risc, es va iniciar el passat 5 de març, en el marc del dia 8M- Dia internacional dels drets de les dones, es porta terme en centres de la ciutat durant el mes de març.

L’objectiu del conta contes, a càrrec de Sílvia Palazón, és socialitzar els i les estudiants, mostrant-los el valor de la diferència i la igualtat de tracte i d’oportunitats, a través de nous referents on nens i nenes es mostren des de les emocions i les fortaleses personals que ambdós tenen.

Els contes coeducatius són un instrument molt valuós per reforçar aquesta socialització igualitària a través de les històries amb les que la canalla s’emmiralla. El conta contes fomenta el trencament dels estereotips de gènere en l’alumnat, mostrant, en aquest cas que les nenes son també persones valentes, decidides, lliures, autònomes, heroïnes.

En total es faran nou sessions que arribaran a 362 alumnes aproximadament.

CURS

ESCOLA

DATA TALLER

1r de primària

ESCOLA LA BÒBILA 1r

Dilluns 5 de març

Escola Joan Ardèvol 1r

Dimarts 13 de març

Escola Mas Clariana (1r cicle A i 1r cicle B)

Dijous 15 de març

Escola Mas Clariana (1r cicle C i 1r cicle D)

Dijous 15 de març

ESCOLA MARINADA 1r

Dilluns 19 de març

ESCOLA GUILLEM FORTUNY 1r

Dimarts 20 de març

ESCOLA CAMBRILS 1r

Dijous 22 de març

ESCOLA CARDENAL VIDAL I BARRAQUER 1r (3 línies)

Dijous 22 de març

ESCOLA CARDENAL VIDAL I BARRAQUER 1r (3 línies)

Dijous 22 de març


Una altra activitat complementària adreçada als centres educatius, en aquest cas a secundària, és el Teatre Fòrum “És de Conya” de Nus processos socials i creatius. L’alumnat de 2n i 3r d’ESO de diversos instituts s’han desplaçat al Casal Municipal aquesta setmana per participar en aquest taller.

A través de l’obra de teatre i de les històries que expliquen els/les diferents personatges, s’aborden aspectes claus en l’etapa de l’adolescència com són el trencament dels estereotips de gènere en tots els àmbits, l’amor romàntic amb el qüestionament de l’heterosexualitat com mandat de gènere, la gelosia, el control i totes les formes de violència subtil i no tan subtil que es poden donar en les relacions de parella.

La finalitat és fomentar, en la part del fòrum, la reflexió i el debat per tal de promoure relacions afectives basades en la igualtat, la llibertat, el respecte i la confiança mútua.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet