Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L’Ajuntament de Cambrils treballa per mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils treballa per mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils

El consistori està fent gestions per trobar una altra empresa que pugui assumir l’organització de la 43a edició de l’esdeveniment. La voluntat de l’equip de govern és que se celebri del 27 de juliol al 13 d’agost tal i com estava previst però a dia d’avui no hi ha res tancat.
Data de publicació: 14/06/2017
Temàtica: Cultura, Destacat

L'Ajuntament de Cambrils està treballant per poder mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils del 27 de juliol al 13 d'agost. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, han comparegut avui davant de la premsa per parlar de la situació actual i del futur de l’esdeveniment, després de la detenció del propietari de l'empresa adjudicatària. L’alcaldessa i el regidor han manifestat la seva intenció de salvar aquesta 43a edició del festival amb el mateix cartell musical que estava previst i han assegurat que estan fent gestions amb la màxima urgència  per trobar una altra empresa que en pugui assumir l’organització.

El regidor de Cultura ha explicat que la setmana passada va rebre una trucada del propietari de l’empresa adjudicatària i director del festival per informar-lo que tenia “uns problemes personals i de solvència econòmica” que feien perillar la viabilitat de l’esdeveniment, però que estava treballant per solucionar-los. A partir d’aquell moment, l’equip de govern es va posar a treballar per buscar alternatives en cas que Publiolimplia renunciés a l’organització del festival.

L’alternativa és que una altra empresa pugui agafar el relleu de l’organització a través d’un negociat d’urgència, una vegada Publiolimpia hi hagi renunciat o bé l’Ajuntament rescindeixi el contracte. Aquesta altra empresa hauria d’assumir el mateix plec de clàusules regulador del contracte que es va establir en la licitació pública perquè no hi ha marge de temps per tornar a licitar l’organització del festival.

El regidor de Cultura ha explicat que el govern està mantenint contactes amb una empresa que està estudiant la possibilitat però a dia d’avui no hi ha res tancat. Per això s’ha suspès temporalment la venda d’entrades al Patronat de Turisme.

El regidor de Cultura s’ha mostrat sorprès amb la notícia de la detenció d’Antoni Mas, ja que l’Ajuntament mai havia tingut problemes amb Publiolimpia en les anteriors edicions. A més, l’empresa també organitza competicions de balls esportius en diverses poblacions catalanes, que es retransmeten pel Canal Esports 3 durant tot l’any.

La relació entre l’Ajuntament de Cambrils i Publiolimpia va començar l’any 2012. En aquell moment l’Ajuntament de Cambrils tenia greus problemes econòmics que amenaçaven la celebració del festival i Publiolimpia va col·laborar en l’esdeveniment amb l’organització d’un concert de Miguel Bosé al camp de futbol a canvi de la cessió de l’espai.  El 2013 la gestió va ser compartida. I des del 2014 Publiolimpia s’encarrega de tota la organització i el festival creix en qualitat amb la participació de destacades estrelles internacionals. El 2017 es va fer un concurs públic que va guanyar la mateixa empresa, que va haver d ‘aportar documentació per garantir la seva solvència.

El plec de clàusules estableix que l’Ajuntament de Cambrils no assumeix cap risc operatiu de mercat, essent l’execució del contracte a “risc i ventura” del contractista qui, en conseqüència, assumirà les funcions de promotor únic amb tota la responsabilitat d’organització dels esdeveniments programats i adjudicats, i es farà càrrec, sense cap cost ni responsabilitat per a l’Ajuntament, de totes les actuacions necessàries.

El contracte també especifica que l’empresa adjudicatària s’encarrega de la producció i execució en la seva totalitat de gestió, producció, realització i organització dels espectacles i concerts, cosa que comporta la contractació i pagament dels artistes i del personal necessari. Entre altres, el text també estableix que les indemnitzacions per danys i perjudicis causats a tercers en l’exercici de l’activitat seran a càrrec del contractista, que assumirà totes les responsabilitats que se’n puguin derivar, tant personalment com civilment.

D'aquesta manera, l’Ajuntament no havia de fer cap despesa econòmica i la seva col·laboració es limita a la cessió de l'espai del Parc del Pinaret i el suport amb personal de la Brigada i la Policia Local.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet