Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / L’Ajuntament de Cambrils contracta a 14 persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Cambrils contracta a 14 persones en situació d’atur

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat subvenciona els contractes en el marc del programa Treball i Formació. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat dels col·lectius amb més dificultats d’inserció mitjançant una experiència laboral i formativa. Avui s’han signat 6 contractes i abans del 31 de gener se signaran els altres 8.
Data de publicació: 30/12/2016
Temàtica: Destacat, Hisenda, Ocupació

La regidora Montse Masdeu amb dues de les delineants que s'han incorporat avui

L’Ajuntament de Cambrils contractarà a jornada completa a 14 persones en situació d’atur per treballar en diversos departaments de l’Ajuntament. Els primers 6 s’han incorporat avui mateix i els altres 8 començaran abans del 31 de gener. L’objectiu és afavorir, mitjançant una experiència laboral, la inserció  i la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur amb més dificultats d’inserció.

Els contractes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc del programa Treball i Formació, que té dues línies d’actuació.

Per una banda, el SOC ha atorgat a l’Ajuntament de Cambrils uns subvenció de 109.012 euros de la primera línia per a la contractació i formació de 10 persones en situació d’atur no preceptores de prestacions i/o subsidi per desocupació, preferentment majors de 45 anys. Els treballadors prestaran serveis com dinamitzador juvenil, delineants i administratius en diferents departaments de l’Ajuntament de Cambrils. Un dels contractes té una durada d’un any i els altres 9 tenen una durada de mig any.

Per l’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils ha rebut 47.260 euros de la segona línia per contractar a 4 persones en situació d'atur beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció (PRMI). Els treballadors prestaran serveis com a peons de jardineria i d’obra a la Brigada municipal i al Camp de Futbol. Un dels contractes té una durada d’un any i els altres tres tenen una durada de mig any.

La regidora d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Montse Masdeu, ha destacat que aquests programes permeten a les persones que fa temps que es troben fora del mercat laboral accedir a un lloc de treball i, al mateix temps, rebre una formació corresponent a un Certificat de professionalitat dins de la família d'Administració. “Les persones que contractem no han de disposar de les habilitats necessàries des del principi, sinó que adquireixen la capacitació al llarg de la seva experiència aquí a l’Ajuntament i per tant surten més ben preparades per a la seva reinserció”, ha explicat Masdeu.

En la mateixa línia, el regidor de d’Hisenda i Personal, Jaume Gila, afirmat que els participants seguiran un itinerari que combina experiència amb formació dins de la mateixa jornada laboral. “A més de proporcionar feina, el programa millorarà el perfil professional dels participants”, ha assegurat Gila. Finalment, el regidor ha recordat que actualment la plantilla de l’Ajuntament de Cambrils també compta amb 6 joves en pràctiques que es van contractar el 15 de novembre per sis mesos en el marc del programa Garantia Juvenil.

Comparteix
arxivat sota:
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet