Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils se suma al Dia Internacional de la Dona

Cambrils se suma al Dia Internacional de la Dona

Prop d’un centenar de persones s’han aplegat a les portes de l’Ajuntament per participar d’aquest acte reivindicatiu en pro de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes
Data de publicació: 08/03/2016
Temàtica: Alcaldia, Destacat, Drets Cívics

Cambrils se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona. Aquest migdia, a les portes de l’Ajuntament, s’ha celebrat l’acte institucional, la lectura del manifest de la Jornada per part de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clua.

El manifest ha posat l’accent en la necessitat de fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida, que queda recollit per la Llei 17/2015, aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 21 de juliol. Per altra banda, també s’ha recordat a la pionera Olympe de Gouges, autora de la famosa ‘Declaració dels Drets de la Dona i la Ciutadana’.

 

Mendoza ha destacat que: ‘cal que des de les institucions, anem feminitzant la societat, és a dir, anem incorporant les dones, les seves aspiracions, les seves aportacions i formes de fer, la seva sensibilitat al centre de la política’ , i alhora, ha reivindicat la necessitat de fer ‘un canvi de models organitzatius i nous valors que repercuteixin en l’actitud de les persones i en les actuacions dels actors polítics, econòmics i socials’.

Per la seva banda, Clúa ha agraït l’esforç de ‘les lluitadores i els lluitadors del passat’ que han permès que ‘dones i homes d’avui podem viure en llibertat i decidir sobre els nostres actes com a persones de ple dret’. A més, Clúa ha fet incís en que ‘aquest no és un camí finalitzat, encara ens resta molta feina per fer, moltes fites per assolir, hem de seguir avançant’.

 

Cambrils se suma al Dia Internacional de la Dona

 

Inauguració de l’exposició: ‘Itineraris de vida: Dones compromeses a Catalunya

Les activitats continuaran aquesta tarda amb la inauguració de l’exposició: ‘Itineraris de vida: Dones compromeses a Catalunya’. Serà a l’Ateneu Juvenil a les 20 hores. La mostra ha estat organitzada pel Museu d’Història de Cambrils i l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet