Ajuntament de Cambrils
Ajuntament de Cambrils
El port de Cambrils
El far vermell
Torre del Port de Cambrils
Esteu aquí: Inici / Cambrils / Ajuntament / Comunicació / Cambrils se suma a la campanya a favor de les persones refugiades “Casa Nostra, Casa Vostra”

Cambrils se suma a la campanya a favor de les persones refugiades “Casa Nostra, Casa Vostra”

L’Ajuntament, la Creu Roja i el Casal Popular de Cambrils han organitzat un autobús per anar a la manifestació unitària de dissabte a Barcelona
Data de publicació: 14/02/2017
Temàtica: Benestar social, Destacat, Drets Cívics

Cambrils s’ha sumat a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” a favor d’acollir les persones refugiades. L’Ajuntament de Cambrils, la Creu Roja i el Casal Popular han organitzat un autobús per facilitar el trasllat a Barcelona  de totes les persones que vulguin assistir a la gran manifestació convocada per dissabte dia 18 a Barcelona. L’autobús sortirà de Cambrils a les 12 hores.

Les preinscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç. Primer cal emplenar el formulari online per fer la reserva de la plaça i després imprimir el formulari en paper i dur-lo a la recepció de l’Ateneu Juvenil fins al dia 16 de febrer.

La campanya “Casa Nostra, Casa Vostra”, sota el lema #VolemAcollir, organitza i coordina actes a diverses ciutats catalanes per exigir el compromís del govern espanyol de rebre les persones que han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa.

El passat 3 de febrer el Casal Popular de Cambrils va realitzar la presentació de la Campanya al Centre Cultural de Cambrils.

A més, l’Ajuntament de Cambrils té previst aprovar en el proper Ple diferents punts en relació a l’acord del món local català amb la campanya. En primer lloc, l’Ajuntament s’adherirà formalment a “Casa Nostra, Casa Vostra” i se sumarà a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A més, es convocarà a la ciutadania a mobilitzar-se als actes que es vagin programant, com és el cas de la manifestació unitària de dissabte.

En el marc de la campanya, a Cambrils a finals de febrer començaran les sessions a les escoles del taller d’Educació pel Desenvolupament titulat “Jo, refugiat”. També s’impulsarà la convocatòria de beques joves cooperants per facilitar el cost econòmic del desplaçament i l’estada  als camps de refugiats; s’impulsarà la recollida de signatures per adherir-se a la campanya  en tots els equipament municipals i es treballarà a través del Banc del Temps de Cambrils, i d’altres entitats disposades, per fer un acompanyament inclusiu  als refugiats que s’acullin al municipi.

Comparteix
Ajuntament de Cambrils
Plaça de l'Ajuntament 4, 43850 Cambrils (Tarragona)
Tel. 977 794 579

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0
W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC Internet